Ny keramik som letat sig in i samlingarna!

Jag har utöver det som jag visade nyligen även köpt en del keramik, det mesta är som tidigare sagt loppisfynd och jag känner mig rätt nöjd med fynden faktiskt!

Strehla vas
En vas från Strehla, har två i denna serien nu, 50-tal bör det vara!

mixade fynd
En tysk 60-talare, ett fat av Vicke Lindstrand för Nittsjö(!) och en bonbonjär i serien Kongo av Ingrid Atterberg, denna var ett Tradera-köp.

Jie vas
Vas från Jie.

Byst
Okänd utländsk figurin. Tysk antagligen!
Bergstenstavla
En tavla av Lars Bergsten.

UE vas Runeborg
Ekeby, vas av Greta Runeborg!

UE vas GA
Ekeby, vas av Göran Andersson.

UE vas Atterberg randig
Ekeby, vas av Ingrid Atterberg ur serien Burma.

UE golvvas Thomson
Ekeby, golvvas av Anna-Lisa Thomson

Bris
Ekeby, vas ur kundserien som kallas Bris, av Ingrid Atterberg!

Stålhane och Skawonius
Ekeby skål av Sven-Erik Skawonius, serien heter Amarillo. Vasen är nog min favorit i år, en Rörstrandsvas av Carl Harry Stålhane, helt fantastisk!

Ny Gefleboken om serviser!

Nu har vi premiär med den nya boken som vi i Geflekeramikens vänner arbetat med några år, den handlar om de mat-, kaffe- och teserviser som tillverkades på Gefle porslinsfabrik. Boken är en bilderbok med mindre mängd text där modeller och dekorer som producerats på fabriken listas. Som första upplaga så tycker jag personligen att den blev bra och relativt heltäckande. Vi har uppskattat att ca 70-80% eller kanske tom mer av alla modeller och dekorer har fotats, men då det ständigt dyker upp nya tidigare ej listade eller oidentifierade varianter så kommer vi fortsätta arbetet med dokumentationen framöver.

Jag kommer att hantera en hel del försäljning själv, även utskick. Det kommer att finnas några olika varianter med limmad eller inbundna böcker att välja på, liksom rabatterade bokpaket om man köper genom mig. På något vis ska jag också försöka distribuera boken till lite butiker som vill sälja, så om ni vill ha ett antal ex att sälja så ska ni kontakta mig om det för mer information. Jag kommer ENBART ta ordrar via mejl porslinsbloggen@gmail.com, dvs inga beställningar via andra kanaler, det skulle vara omöjligt att hantera och någon skulle kunna bli bortglömd (har redan hänt tyvärr). Priser kommer ni få vid kontakt och vi har även specialpriser på bokpaket med röd och blå bok!

Julen närmar sig med stormsteg…

…och jag packar undan saker, har hunnit in på min 13 låda, passande nog denna fredagen den 13 december.

Har jag nu slutat att gå på loppis efter mitt beslut att röja och packa undan saker? Nej, så enkelt kommer ni inte undan 🙂

Glasfynd

Glöm nu för allt i världen inte bort vår julkalender som pågår, i morgon är det dags för allas vår Loppistan att öppna sin lucka!

För att inte missa detta så kan du antingen kika in på denna sidan och klicka på länkarna nedan, eller så kan du följa hela listan på Porslinsbloggens Facebook-sida!

1 dec  Tant Emma och La môme old fashioned.

2 dec H55

3 dec Fina fyndet

4 dec Gilas grotta

5 dec Porslinan

6 dec Mavintage och Prylodesign

7 dec Allt det gamla goda

8 dec Pensionat Granath

9 dec Re-dizain och Retrolux

10 dec Undantaget i Hulebäck

11 dec Audrey Fenns Fina loppisfynd och allt jag drömmer om

12 dec Retrotokig

13 dec Heja Ida

14 dec Loppistan

15 dec Teak och orkidéer

16 dec 50-talskeramik och Porslin och nostalgi

17 dec Ljuva 50-tal

18 dec Form 55

19 dec Precis en sån

20 dec Bortbytingen

21 dec Hittar ni mitt inlägg här i bloggen!

22 dec Retroknoppen och Vintage Spyglass

23 dec Tanten på auktion

24 dec Antikmonologen och Gestaltningstanten