Runn runt – sista loppisrundan innan stoppet!


Rundan bästa loppisfynd för 25 spänn och fikabuffé i Norsbo som hette duga!


Schyssta fynd på min sista loppisrunda i somras! Nu är det loppisstopp under en låång period!

Resan till Österlen, del 2 : Bilder från Degeberga antik- och samlarmarknad

På lördagen kom vi ju sent, så vi hann inte gå så många timmar på Degeberga antikmarknad, men vi var ju där även på söndagen så vi hann nog se det mesta. Alla stånden var inte heller befolkade under lördag kväll då vi var där, men på söndagen var det full fart! Degeberga folk

Jag tänkte bara visa några fler bilder från marknaden, mest prylar, men jag fick några okej bilder av delar av gänget med 🙂

Degeberga Torrofajans StålhaneDenna var man ju sugen på, Torrofajans av Stålhane för Rörstrand, men lite för dyr.

Degeberga Söholm
En snygg grafisk vas från Söholm för 175 spänn, jo det var okej. Priserna var till största delen okej faktiskt, men jag begränsade mitt köpande till fyndprisnivå 🙂

Degeberga SteltonEn snygg förpackning kan man ju inte låta bli att fota!

Degeberga rött glasLite rött glas är ju snyggt, Reijmyre och Riihimäki bl.a.

Degeberga reklamGevalia-reklam för alla Gävlebor som läser bloggen 😉

Degeberga ravelli Kul att se en Ravellifigur som är märkt med klisteretikett, det har jag inte sett förut!

Degeberga michelinEn klassiker som man sett sen 60-talet. Fulsnygg däckreklam från Michelin!

Degeberga HertavasDen snyggaste vasen på Degeberga, Hertha Bengtsson för Rörstrand. 6800 var lite för mycket för mig, men en dag…

Degeberga glas
Blandat glas…

Degeberga Gense
Pierre Forssells Piruett från Gense. Snygga förpackningar till snygga bestick! Besticken har jag, men inga originalförpackningar tyvärr.

Degeberga Flygsford Kul när saker är märkta. Fotade som referens. Troligen Helena Tynell som designat denna vas!

Degeberga ET80-talet kommer smygande. I år var ET från -82 på besök 🙂

Degeberga kartfyndLinda fyndade en Stockholmskarta under beundran av Stina!

Degeberga gänget
Gänget spanar på prylar, jag passar på att fota!

Degeberga gänget2På väg hem på lördagskvällen, Stina ser lite matt ut efter dagen 🙂

Loppisresans femårsjubileum, resan till Österlen, del 1

Då var man iväg på Loppisresan 2014, femte året i rad!  Skåne hägrar med flera idrottsloppisar, retrobutikbesök och Degeberga marknad, samt en massa trevliga människor som ska besökas så klart! Med på resan är Eli Femtiotalsjakten, Linda Porslinan Stina Allt det gamla goda, Yvonne 50-talskeramik och Jan Form 55 Vi hade planerat att besöka Blå huset i Borrby med Precisensån och Rörums retro och lite byten var inplanerade med Caroline som har bloggen Fina fyndet, Peter med Upsala-Ekeby bloggen samt M och J som har bloggen Loppiswars mfl.

Vi startade vårt Skånebesök i Malmö hemma hos Stina i hennes funkispärla, en trevlig upplevelse! Bl.a. kunde man se denna trevliga tavelvägg 🙂

Efter en sen kväll blev det en tidig morgon som vi svischade ut på Österlen. Första stoppet blev en orgie i Grythyttanmöbler!

Den som drev antiken med alla dessa finingar hade hållit på i många år och hade planer på att snart avveckla verksamheten som i övrigt inte var mycket att hurra för, priserna var för det mesta inte på en sån nivå att det var aktuellt med några större inköp, men några mindre fynd gjorde vi i alla fall och en del kul grejer såg vi, som denna gamla låda för försäljning av något, kaffebönor i lösvikt kanske?

Efter en del kuskande runt under fredagen blev det flera stopp med trevligt innehåll, men bara ett inköp för min del (se nedan)!

Benny med tavlan

Vi besökta bl.a. trevliga Rörums retro som drivs av Jessica och Micke i sitt sommarhus i Rörum. Jag har känt Micke i många år, men vi har aldrig lyckats få till ett möte i verkligheten förrän nu. Så sent som förra sommaren stoppades familjebesöket som var planerat av magsjuka…men äntligen fick vi till det i alla fall! Vi strosade runt i butiken och beundrade alla fina saker, och så blev vi bjudna på rejält fika i deras fina trädgård!

2014-07-18 14.44.10
Jessica i sin butik!2014-07-18 14.45.14 Jag instagrammar Linda som instagrammar porslin 🙂2014-07-18 14.46.38Ooh så mycket fint! Jag och Micke har bytt koppar i mängder under åren, så de flesta av de godbitar man ser på bilden finns också hemma 🙂

Efter några fler stopp så kom vi äntligen till Borrby och Blå huset Bed & Breakfast, som drivs av Carina och Anders Öhman, där vi skulle bo i två nätter mellan våra utflykter! I detta rummet, 70-talsrummet, bodde jag! Det finns tre rum i olika stil till uthyrning, fantastiskt trevligt!

Efter ännu en sen kväll med trevligt sällskap av Anders och Carina, så skulle vi upp tidigt nästa morgon för avfärd till Suckarnas gång och den loppis som hålls där varje lördag morgon under sommaren! Målet var att vara på plats 6.30, vilket vi nästan lyckades med! Vi hann även ta en titt i butiken och spanade in deras fina privata boende i huset!


En tidig morgonbild utanför Blå huset

Efter att ha strosat runt i Suckarnas gång och fyndat en hel del så var det dags för medhavd frukost, Anders hade laddat upp med en rejäl hotellfrukostpicknick i det fria 🙂

Efter ytterligare en sväng på loppisen så drog vi i väg till mitt livs första idrottsloppis, Simrishamns IK ordnade detta, men tyvärr var det ju inte riktigt det jag sett framför mig, utan man fick buda på sakerna…priserna på det som var bra drog iväg ganska högt, men jag lyckades i alla fall hitta en billig sak så att jag slapp komma tomhänt därifrån 😉
Innan vi drog mötte vi upp med Fina Fyndet som så här under semestern bodde i närheten, så jag kunde lämna över lite prylar som vi bytt, mycket trevligt att träffas igen såklart, förra gången var på mässa i Stockholm för några år sen!

Loppiswars
Linda och Micke (från Rörums Retro) ser förvånansvärt glada ut, trots att Darth försöker sno åt sig godbitarna på idrottsloppisen i Simrishamn. J på Loppiswars har förtjänstfullt sett till att allas vår antihjälte hamnade i mitt fotografi 🙂

Dagens potentiella höjdpunkt var den stora idrottsloppisen i Janstorp, och snacka om mängder av saker och mängder av människor! Det fanns några fina saker där också, men tyvärr var även denna budloppis, så mitt potentiella inköp av en stor blå PO Ström gick åt skogen, jag drog mig ur när priset hamnade i närheten av vad de brukar kosta, då är det ju ingen vits längre…otur att det fanns fler som var lika intresserade som mig! Jag hittade lite småsaker biligt, men inga stora fynd tyvärr. En trevlig sak var däremot att jag hade avtalat lite byten med ena parten i Loppiswars, även känd som @loppstinens på Instagram. Han hade lyckats lite bättre än mig på loppisen, men generellt var det inte jätteslätt att fynda eftersom det var budgivning som gällde.

Efter en lång och het dag så tog vi oss till slut till Degeberga antikmarknad där vi strosade omkring några timmar, vilket var kul trots att man var ganska slutkörd!


Lite blandat, en ovanlig och fin PO Ström i lila, eller Alsterfors i alla fall, man är lite oense om det 🙂

En ovanlig färg på denna modellen av vas från Åseda, men för dyr för inköp…

Ett gäng fina Arabia-koppar som jag inte heller köpte…

Denna hade jag verkligen velat ha, en krokodil av Taisto Kaasinen för UE…men den låg helt utanför min budget tyvärr…

Jag hittade en del saker där och stötte på Katarina (aka @eden_deluxe) som visade sig ha med sig en fin skål till mig från Henrik (aka @hencopenko)! Hon hjälpte till att sälja på marknaden, och fina saker hade de också minsann!
20140720_124807

Jag träffade även Peter som har den fina bloggen Upsala-Ekeby (IG @ueretro ) för lite porslinsbyten, vilket var kul!

Till slut började det bli ro bland stånden och folk laddade upp på annat håll inför den officiella premiären på söndagen, dit även vi skulle!

Mer bilder från Degeberga kommer i ett eget inlägg, då jag även visar fynden som jag fick med hem!

Allt i allt, en fantastisk jubileumsresa, som vanligt fullspäckat, men väldigt kul saker som vi upplevde under dessa dagarna!

Loppisfynd under semestern i Västerbotten

En mindre bra hade jag under semestern i Västerbotten när jag råkade köra in en tårtspade in till benet på en av fingrarna…hur det nu är möjligt.  Tack och lov så hade jag något att glädja mig åt när jag packade upp fynden från uppresan och några få loppisstopp dagarna innan. Bäst var nog terrinen från Gefle och 3 Strikt-glas som precis skulle ställas ut på PMU i Vännäs. Caching!

En ny strategi

3 st Blad-tallrikar från Gefle. Samlar inte på dem, det är fel färger, det var 3 st och jag ska inte köpa sånt som bara ökar ”lagret” istället för tvärtom. Suck.

Jag har under våren och sommaren funderat en del på detta med konsumtionen och alla inköp man gör, ibland till synes i onödan. Jag som normalt gör många loppisbesök på en vecka och har väldigt svårt att låta bli att köpa saker som jag gillar, eller som är riktiga fynd ekonomiskt sett, drar på det sättet ohållbart mycket saker innanför dörrarna i vårt hus. Drivor av saker som tar plats och gör att det ser stökigt och belamrat ut hela tiden. En ständig kamp för att hålla det på en nivå så att man kan ta sig fram. Alla saker överallt skapar i sin tur stress, att se dem och inte kunna njuta av det man egentligen vill lyfta fram är ju inte så kul. När jag känner så måste jag rensa bort, vilket i sin tur leder till att jag får lägga oerhört mycket tid på att försöka bli av med saker som jag aldrig borde ha köpt. Inte för att de är fula, eller dyra, eller det egentligen är något fel på dem, förutom att de aldrig borde ha kommit in i vårt hus.

Innan sommaren tog jag ett beslut, att jag efter de redan inplanerade resorna och större evenemangen under sommaren ska ha ett totalt loppisstopp fram till nästa sommar. Det kan ju låta dramatiskt, men jag har ju försökt på så många sätt att inte dra hem mer än jag kan bli av med, principen 8 in och 1 ut funkar liksom inte på sikt.

Jag har hållit på så i många år och behöver verkligen rensa bort allt jag inte vill ha kvar, det vi inte har plats med, och enda sättet är att inte handla så mycket. Om det vore så att jag kunde köpa en sak till mig själv de gånger jag går på loppis och inte tio andra med tanke på att byta eller starta en ny samling, jag då vore det ju okej, men just själva besöken är problemet. Eller dålig karaktär kanske, vad vet jag…men hursomhelst så är detta inte så dramatiskt för mig, nu har det gått en månad och jag har egentligen inte ens saknat loppisarna. Jag har ju inte egentligen sagt att det är totalt inköpsstopp, men nu ska det vara det omvända, en in och 8 ut om det ska vara okej att köpa en ny pryl till samlingarna eller inredningen.

Ja, ja, vi får se hur det känns om några månader, men än så länge är det bra och jag är redan i full gång med rensningen!

Stay tuned!