Ny Gefleboken om serviser!

Nu har vi premiär med den nya boken som vi i Geflekeramikens vänner arbetat med några år, den handlar om de mat-, kaffe- och teserviser som tillverkades på Gefle porslinsfabrik. Boken är en bilderbok med mindre mängd text där modeller och dekorer som producerats på fabriken listas. Som första upplaga så tycker jag personligen att den blev bra och relativt heltäckande. Vi har uppskattat att ca 70-80% eller kanske tom mer av alla modeller och dekorer har fotats, men då det ständigt dyker upp nya tidigare ej listade eller oidentifierade varianter så kommer vi fortsätta arbetet med dokumentationen framöver.

Jag kommer att hantera en hel del försäljning själv, även utskick. Det kommer att finnas några olika varianter med limmad eller inbundna böcker att välja på, liksom rabatterade bokpaket om man köper genom mig. På något vis ska jag också försöka distribuera boken till lite butiker som vill sälja, så om ni vill ha ett antal ex att sälja så ska ni kontakta mig om det för mer information. Jag kommer ENBART ta ordrar via mejl porslinsbloggen@gmail.com, dvs inga beställningar via andra kanaler, det skulle vara omöjligt att hantera och någon skulle kunna bli bortglömd (har redan hänt tyvärr). Priser kommer ni få vid kontakt och vi har även specialpriser på bokpaket med röd och blå bok!

Täby galoppis

I lördags så var det ett gäng retrobloggare som bestämt sig att rensa lite saker på bakluckeloppisen på Täby galopp. Vi var tre som åkte med fullastad bil och släpvagn från Falun tidigt på lördag morgon, jag, Retroknoppen och hans medhjälpare!

Vi samlades på besöksparkeringen och väntade in alla innan vi började köa. Kön var redan lång, men vi hade pratat med ledningen så att vi skulle få stå tillsammans precis som vi gjorde förra året, så det var bara att åka in när de öppnade!

Täby 1

Väl inne var det ett frenetiskt uppackande under minst 1 timmes tid och det gällde att hänga med i svängarna så man inte gick miste om några kunder heller, rusningen var total redan från första bil var på plats 🙂 Jag insåg (igen) att jag skulle haft mycket färre saker med (som vanligt), men men, det var bara att sälja och se glad ut 🙂

Under någon period lugnade det ner sig lite så pass att jag hann får några snabba bilder på mina bloggkollegor, så håll till godo med ett litet bildsvep!

Tokrusning
Retroknoppen var min bordsgranne, vi hade båda mycket saker…

tidochrum
Snett mittemot krängde Tid & Rum saker…

Porslinan
…och bredvid stod Porslinan/Trillivippa och såg glad ut när hon blev av med det ena efter det andra! Även jag köpte några saker, de enda under hela besöket faktiskt! Bild kommer!

Gila, Femtiotalsjakten och Tant Emma
Femtiotalsjakten signerade och marknadsförde pocketvarianten av sin första bok, på denna bilden i sällskap med Gila och Tant Emma!

Blundande Mangania
Mitt emot Gila hade en blundande Mangania sitt bord, hon rensande bl.a. sina svarta/gula Bo Fajans!

Retroluxannas mamma
Retrolux-Anna var ute och fyndade när jag fotade, så då blev det hennes mamma som kom med på bilden!

Kaksmulan
Kaksmulan var fokuserad på annat under min fotosejour, men som oss andra var hon där för att rensa (och så bytte vi även lite saker, bild kommer)

LeifRetroknoppen hade sällskap av Leif, som var på gott humör trots att han agerade mer säljare än fyndare som var planen 🙂

RetroknoppenRetroknoppen ja, han var lite stressad med alla saker som skulle fram, och såg lite bister ut när jag slängde upp kameran. Han skyllde gärna på den blästrande vinden som vi alla drabbades av under galoppisen, vilket nog bidrog till känslan att det inte var så varmt och soligt som det i själva verket var…

Bondbränna
…vilket ju gav upphov till en fantastisk bondbränna (som Femtiotalsjakten uttryckte det) 🙂

Boken Tryckta tyger från 30-tal till 80-tal av Inez Svensson

Jag hade sån tur att jag hittade en dubblett av den fina boken ”Tryckta tyger från 30-tal till 80-tal” av Inez Svensson för några dagar sen på loppis, och eftersom jag redan hade den i min ägo så tänkte jag att det väl är schysst att jag la ut denna till försäljning!

Boken, som är tryckt 1984, är ett måste som uppslagsverk för tygentusiasten, den innehåller massor av bilder och dessutom berättar den historien om tygerna och designers som ligger bakom. Passa på att spana in den! Du hittar den här tillsammans med lite fler saker som jag rensar bort just nu!

Tryckta tyger 3

Tryckta tyger 4

Mycket på gång!

Ni funderar säkert var jag tagit vägen med bloggandet, men oroa er inte, jag har bara väldigt mycket på annat håll så jag hinner inte med riktigt på alla fronter!

Samlingar som ska säljas1
De blå från Gefle ska få byta hem, de är reserverade och hamnar i Stockholm!

Jag håller på att rensa grejer som ni förstått och går sakta men säkert igenom samlingarna för att göra mig av med en hel del! Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska avyttra det som ska bort, så det får jag återkomma till, men lite försmak ska ni få 🙂

Här kommer en del Ekeby och Gefle-keramik som ska säljas!

Abg Ekeby

Cardus

Carum

Ekeby ALT

Ekeby Maris

Karnak

Kaskad fat

Kaskad

Singoalla

Skål Simmulson

Vaser Ekeby

Oldfors lila

Bazaren – ny marknad för retroprylar!

I Borlänge har det öppnat ett nytt koncept, en marknad med ambitionen att sälja fina retroprylar till okej priser, billigare än antikaffärerna, men lite högre priser än på loppis, i en miljö som är inspirerad av retro, med möbler och annat från tiden! Tanken är att försöka få dit säljare som har lite finare retroprylar, ett helhetskoncept för den som är intresserad av den inredningstilen som ju blivit ganska populär de senaste åren! Om det går som planerat så ska man kunna köpa sig ett inredningskoncept, eller om man hellre vill en pryl eller två att piffa hemmet med. Mycket återstår ju förstås, stället har knappt blivit varmt i kläderna ännu, men jag tror det kan bli riktigt bra på sikt! Givetvis kräver det en rejäl insats både från ägarna och personalen, och så måste man ju hitta säljare som har rätt sorts prylar som många vill ha!

Jag har bestämt mig ännu en gång för att rensa, så jag har hyrt in mig för ett tag framöver. Jag har hur mycket grejer som helst och nu måste det minska rejält om jag inte ska svämma över. Jag rensar och rensar, men det tycks aldrig ta slut…kanske för att jag inte slutar att gå på loppis, men jag har i alla fall börjat att minska på köpandet av grejer som jag egentligen inte samlar på bara för att det är fynd 🙂

Nåja, så här ser det ut i min lilla hörna för tillfället, jag har varit där med några lådor prylar, men kommer att fylla på alltefter jag hinner plocka ihop mer. För som sagt, det lär inte sina än på väldigt länge 😉

Bazaren1

Bazaren2

Bazaren3

Bazaren4

Bazaren har öppet alla dagar, så du kan gå dit närhelst du har tid och spana lite bland hyllorna och kanske hitta precis rätt grej som du letar efter! Du hittar dit genom att åka till Åselby centrum, adressen är Gamla landsvägen 6!