Runn runt!

Så här på sensommaren har vi alltd en helg dedikerad till vår fantastiska skärgårdssjö Runn som är ett paradis för dem som älskar sjön och båtar, skulle gärna haft en sån själv, men har varken tid eller möjlighet just nu, så man får njuta av sjöns andra fördelar som badstränder, vacker natur osv. Jag var iofs ute på sjön i båt för första gången innan semestern, vilket var underbart, annars är det vintertid med långfärdsskridskor som gäller!
Nåja, nu var det inte det vi skulle prata om, utan den lilla loppisrunda som jag gjorde i lördags under Runndagarna, mycket roligt kan jag säga! jag var ute redan 9.30, de flesta loppisarna öppnade inte förrän 11, vissa kl. 10, men jag tänkte vara ute i god tid…

Första stopp var i Vika, där höll man på med uppackning för fullt, det var inga fantastiska grejer som hade packats fram, men en Lisa Larson-hund för 100 kr tänkte jag slå till på, tyvärr upptäckte jag naggade ben på den, så jag struntade i den. Jag hade tänkt åka tillbaka senare, men hann inte tyvärr…

I Vikasundet vid hembygdsgården(?) så var det bakluckeloppis som var i inledningsskedet, jag var lite väl tidig insåg jag, eller sen kanske, jag hittade en del till min Entré-servis, en gräddkanna för 30 kr som jag slog till på, men missade en sån elljusstake som jag är ute efter, en Osram Fantasi. Tyvärr var det handlare på plats, de hade bokat plats (var av dem som jag köpte kannan lustigt nog). Han kom bärandes med ljusstaken mot bilen, hade nog fyndats precis innan jag kom 🙂

Av en vän fick jag också veta att jag hade fyndat om jag hunnit svänga förbi där på tillbakavägen, hon hittade en felfri signerad PO Ström-vas superbilligt ett tag efter jag passerat tillbaka. Synd för mig, men tur för henne, speciellt eftersom hon samlar på precis den fina ljusblå färgen 🙂

Nåja, jag ska inte klaga på otur för det var inte det dagen präglades av precis, snarare det omvända 🙂

När jag kommit till Torsång stoppade jag hon en dam som brukar ha loppis i ett litet hus, i trädgården och i en stor container på gårdsplanen, hon har öppet där någon eller några gånger per år, och som vanligt var jag tidigt på plats, vilket visade sig lika lönsamt som vanligt!

Jag hittade massor av grejer, precis som jag gjorde förra året och åren före det med 🙂


Rörstrand Sagittaria har ni kanske sett tidigare hos La Momes Oldfashioned..? En cigarettbägare är nog detta!


Roligt formade glasprismor, kanske från Lindshammar, Boda eller Fåglavik? Stora och härliga i alla fall!


Söt igelkott till dottern från Rutebo i Leksand!


En ovanlig vas av Inrid Atterberg, serien heter Fiamma (nr 2610 är detta) och den tillverkades 1961-63. Finfint skick också!


Fantastiskt fin lampfot från Upsala Ekeby, serien heter Adria (kronärtskocka) och är formgiven av Anna-Lisa Thomson. Lampfoten är också helt original tror jag, sladdhålet är glaserat och elen verkar vara från 40-talet. Sällan hittar man sånt här på loppis för 30 spänn! Mer av Adria-serien kan ni se hos UpsalaEkeby!


Denna fina keramikhäst (etruskisk tror jag de kallas) kommer från Bitossi och finns i flera färger. Ni kan t.ex. se en blå hos Carina i detta inlägg! Serien heter i normala fall Rimini Blu, men jag är osäker om den heter så i de andra färgerna, någon kanske kan svara på det!

Till sist slog jag till på dagens godaste fynd, en påse nyplockade kantareller! Smakade smaskens stekta på macka som kvällsmat, mums!

Efter att jag varit hos damen drog jag vidare genom Torsång mot Skomsarby och Utendal för fler loppisbesök, mer om detta kommer senare!

Tjing!

4 svar på ”Runn runt!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.