Runn runt, resten av turen

Efter besöket hos damen där jag hittade alla grejer så stoppade jag först på en skyltad loppis i Tylla, men där var det bara ”nytt” skräp, så jag drog snabbt vidare till Skomsarby där Retro by Scandinavia har sitt näste med en lada för tillfället ombygd till retrobod, där det fanns fina saker i överflöd till helt okej priser! Några dåliga mobilbilder från ”finboden” visar på hög kvalitet på grejerna (inte på fotografen).

Själv hade jag reserverat en grön smal ISI-kub och ett UE-fat i serien Bris av Ingrid Atterberg som jag slog till på innan jag lämnade stället, tillsammans med en liten Reijmyre-flaska i grönt!


Gullaskruf, ISI, Lennart Andersson


Upsala-Ekeby, Bris, Ingrid Atterberg


Reijmyre, Tom Möller

Jag skyndade mig snabbt vidare till nästa stopp, Övre Utendal, årets byaloppis! Jag har hittat lite grejer tidigare om åren där, men inte några stora fynd, men det skulle snabbt visa sig klart bättre i år!

Jag stannade vid det första bordet och hittade genast en originallåda med knivlägg från gullaskruf och 7 st Gullaskrufsvaser i väldigt fin skick, samtliga av Kjell Blomberg. En dam som stod bakom var väldigt sugen på vaserna också, så jag lät henne få ta en av dem, det var ji flera likadana. Hon blev såklart jätteglad 🙂


Gullaskruf, knivlägg KB 58/15, Kjell Blomberg


Gullaskruf vaser, Kjell Blomberg, de högre KB 59/44, de lägre KB 59/43.

Jag gick vidare runt och tittade på borden, då jag stötte på denna lilla Gefle-vas av Lillemor Mannerheim i en ovanlig matt gul glasyr! Damen sa att hon trodde det var något fint, vilket hon ju hade rätt i, därav det höga priset 15 kr 😉


Gefle, Lillemor Mannerheim, vas M 28

På det sista bordet hittade jag en Rörstrands TV-kopp, men jag skippade den(?), varför undrar jag nu i efterhand, jag hade inte ens ett sånt TV-fat sen tidigare…men jag tänkte spara pengar så jag slog istället till på en superfin vas från danska Palshus, riktig harpälsglasyr 🙂


Palshus, vas

På väg tillbaka till bilen tittade jag på samma bord som jag var vid först och hittade då flera fina glasdjur och några fler knivlägg från Gullaskruf. De äldre paret verkar ha gillat Gullaskruf stort med tanke på allt de hade därifrån…


Gullaskruf, Knivlägg fågel KB 58/16, okänd smörtax i glas


Gullaskruf, Katt KB 55/49, Fisk, KB 55/51, Knivlägg fågel KB 58/16

Hur mycket gav jag då för allt i Utendal tror ni?

2 svar på ”Runn runt, resten av turen

  1. Nu blev min sambo glad, äntligen hittade vi ursprunget till hans enda loppisfynd. Gullaskruf, knivlägg KB 58/15, Kjell Blomberg vi har dock bara en, men han är ändå väldigt glad i den och jag har fått suttit någon timma och leta efter dess ursprung 😀
    Tack för en fin och informativ blogg!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.