Så många fina Kaasinen!

Jag har alltid gillat Taisto Kaasinens verk, både för Upsala-Ekeby och för Arabia. Idag var jag på en utställning som Uppsala konstmuseum på slottet håller. Det finns en fast del med Upsala-Ekeby-keramik, sen kommer det tom den 15 oktober att visas keramik av Taisto i några av salarna i entréplanet. Det var ett spontant infall som vi fick vid ett möte med Geflekeramikens vänner (återkommer om det) vid Ekeby bruk och den utställning som finns där (keramik som ägs av ordförande i Upsala-Ekebysällskapet, Christer Fredlund). Någon berättade att den tillfälliga utställningen där hade förlängts, så vi bestämde att om det blev tid över så skulle vi åka dit. Väl värt besöket kan jag säga!!!

Jag ska göra ett inlägg om Kaasinen längre fram, har en del kul material att visa, men under tiden, gå och se utställningen live, inget går att jämföra med det!

Kommande: Geflekeramikens vänner spanar in UE-keramik, fantastisk konst och äter gott hos sonen till en av Gefles stora formgivare…

Ett svar på ”Så många fina Kaasinen!

  1. TARKOITUKSENI ON KERÄTÄ TAISTO KAASISEN HÄRKIÄ 40 KPL JA 1 SEITSEMÄN VELJESTÄ HIIDENKIVELLÄ. MINULTA PUUTTUU VIELÄ 14 HÄRKÄÄ. MISTÄ NE VOISIN HANKKIA?
    E-P VÄÄNÄNEN
    LUULTAVASTI TESTAMENTTAAN HIIDENKIVIJOUKON AIKANAAN KUN LÖYDÄN SOPIVAN UUDEN OMISTAJAN.
    E-PV

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.