Vad är Hassan…?

Instagram filter used: Normal

View in Instagram ⇒

Jo, Hassan är ett gammalt kaffemärke som i alla fall fanns på 1950-talet, troligen har dessa Gefle-assietter stämplats med den fina guldiga loggan åt företaget, antingen för att säljas tillsammans med kaffet eller för att användas på caféer som marknadsförde just detta kaffe.

Hassan kaffeburk

Hassan kaffeburk2

4 svar på ”Vad är Hassan…?

    • Jag vet faktiskt inte, men assietterna är ju standardassietter från Gefle, en modell som används till flera koppar. Jag har sett tekoppar i den gula glasyren som ena paret assietter har (Tunis) och mindre koppar i den blåturkosa färgen, båda i samma modell. Inte otroligt att de såldes/användes tillsammans på t.ex. caféer. Till de gula kopparna har jag också sett exakt såna här assietter, dock utan Hassan-stämpeln.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.