Rapport från Hedemora – del 3, gamla synder…

De senaste månaderna har jag med jämna mellanrum fått små meddelanden från min kusin som hitta roliga saker. En del av de här har jag fått köpa av henne, men jag har inte riktigt haft tiden att åka och hämta prylarna hos henne, förrän nu när vi stod på loppisen/mässan tillsammans för att sälja. Efter loppisen åkte vi hem till henne och fixade med kassan och jag fick mina lagrade prylar att ta med hem 🙂

Lite smått och gott hade det hunnit bli…:-)

13666593867611
En osedvanligt ful Gefle-kopp, modell AU. Enbart för samlingen 😉

13666592508301
Ja, ja har nu 3 st av denna Åseda-vasen i denna färgen, vilket den vakne förstås uppmärksammat 🙂

13666591252311
En Furuviks-ugnsform i toppskick passar bra!

13666591572091
Fyra stycken Gefle-assietter, ser inte så märkvärdiga ut, men som ni såg i ett tidigare inlägg så har de reklam på undersidan, för Hassan kaffe.

13666591884281
Den turkosa varianten…

13666592220011
…och den gula!

13666593442011
Denna fina lilla Gefle-vasen i M-serien av Lillemor Mannerheim heter M 37. Inte helt vanlig, vilket ju är kul!

13666593057361
Till sist denna fantastiska soppterrin i Percys BE-servis, matchande med servisen med namnet Indiana. Skillnaden på denna är att den inte har turkos insida, utan har samma Negro-glasyr även på insidan! Jag funderar på om dessa terriner finns i flera storlekar, denna är gigantisk i alla fall. Om jag känner mina läsare rätt (läs Mangania) så får jag förmodligen ett svar på den frågan inom kort 🙂

4 svar på ”Rapport från Hedemora – del 3, gamla synder…

  1. Kan du mäta den från kanten och ner så skall jag mäta de två som jag har tillgång till. Vad jag vet så har jag aldrig sett dem helsvarta förr och jag har betat av 5st. Dock har jag kommit fram till att jag skulle vilja ha två så man kan bjuda på olika soppor när man har soppkalas!!!
    Ps. Polera med POL så får du bort märkena i glasyen 😀

    • Min var ca 22 cm hög upp till kanten på terrinen. Jag hann glömma bort diametern ytterkant i öppningen från jag mätte igår, men 15 cm nåt har jag för mig att det var.

      Tack för tipset, ska kolla in det, annars finns det flera grejer som funkar, t.ex. metallputs 🙂

    • Jepp, men massa kul! Tyvärr har jag bara dessa, inga svarta ”Hassan”, men jag har också sett dem tidigare. Modellen på assietten heter KB och finns med en mängd olika glasyrer till olika serviser hos Gefle.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.