Antikmässan – möten med människor

Den stora behållningen för mig med en sån mässa som Antikmässan är ju (förutom möjligheten att få se allt fint och hitta lite ovanliga eller roliga saker till hemmet) alla möten som inträffar, planerade eller oplanerade. Jag brukar vara lite dålig med att fota människor, men har i alla fall valt ut några hyfsade bilder på vänner och bekanta som jag mött, alla med mer eller mindre samma intresse för detta med retro, inredning och prylar!

Första dagen på mässan, på onsdagen under förhandsvisningen mötte jag Martina som har bloggen Old shit and stuff, vilket var trevligt då vi aldrig setts förut. Hon följde även med mig och Jan (Form55) på en ”guidad” tur i retrodjungeln på torsdagen, kul tycker jag 🙂

Möten Martina'

Under onsdagen var det ett litet gäng med bloggare som var på plats på förhandsvisningen och gjorde bildsvep, precis som mig, men torsdagen var vi relativt få på mässan, så det var min ”egendag” då jag hade möjlighet att ordentligt kika i montrarna och leta saker till mina samlingar, men mer om det senare när jag visar mina köp!

Safija (bloggen Re-DiZaIn) och Maria (bloggen Prylodesign) var på gott humör när vi träffades, de var ute för att hitta nya fina tyger till sina samlingar 🙂

Möten Safija och Maria

Under mässan så träffade jag alla flest på fredagen, den dag då vi hade bloggträffen. Här kommer ett bildsvep från den dagen!

Eleonore (Eleonore Lundkvist), Gunilla (Fynd eller ej) och Anna (Retrolux) sprang runt och letade fynd tillsammans!

Sara (Saaxsaax) var inbjuden av Antikmässan att hålla föreläsning om barntygerna hon skrivit bok om, och tillsammans med formgivaren Lotta Ahlvar föreläste hon om de glömda och underskattade textilierna från vår uppväxt. Hon berättade även att fler böcker är på gång inom textilområdet, vilket ska bli spännande!

Möten Saras föreläsning 2

En radda intresserade bloggare på första rad, enligt Pontus Silverstolpe, som modererade i föreläsningarna, var Sara den enda föreläsaren med egen fan club 😉

Möten Saras föreläsning 1 Britt-Marie (Randiga tråden) och Maria (Gilas grotta) närmast kameran!

En glad Sara som signerar sin bok, den såldes av antikvariat Classica under mässan, men går enklast att få tag på genom att kontakta henne (via bloggen)!

Möten Saras föreläsning 3

Under eftermiddagen hade vi bloggträffen, som i år var till brädden fylld av bloggare, co-drivers och trevliga människor från Instagramvärlden mm. Jag tog många foton, men nästan samtliga blev totalt kassa pga taskig belysning och mobilkamera, så ni får hålla till godo med några översiktsbilder av brukbar kvalitet, samt en och annan närbild 😉

Bloggträffen 1

Bloggträffen 2

Bloggträffen 3

Bloggträffen 4

Med alla möte och människor jag stötte på blev fredagen en dag nästan helt utan tid till att kolla runt på mässan, men av någon outgrundlig anledning så lyckades jag av en slump ändå hitta en del till en samling jag har, dessutom till ett bra pris!

På lördagen orkade jag helt enkelt inte gå på mässan utan åkte in till centrum för att kika lite i butiker, men inte förrän jag överlämnat lite prylar i mässans entré förstås 🙂

Mässan lördag morgon

Många är de ansikten som passerade under de här dagarna, och lika kul är det varje gång man lyckas få till det, i år var nästan 30 personer på bloggträffen, vilket nog är rekord skulle jag säga! Jag höll inte räkningen på alla som jag mött, men ingen nämnd, ingen glömd, fantastiskt trevligt att träffas (igen) 🙂

10 svar på ”Antikmässan – möten med människor

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.