Kaffe- och tekoppar, del 2

View in Instagram ⇒

En snål jäkel? Nja, men Skotte i alla fall! Ännu en av Helmer Ringströms många dekorer! Finns i tre färger som tekopp i modell AU och ytterligare en färg utöver dessa som kaffekopp, då i den snarlika modell EA.

View in Instagram ⇒

Lillemor, en av de absolut första dekorerna på modellen AU. 1951 kom denna fina skapelse! Från början angavs Arthur Percy som dekorformgivare, men senare kom det fram att Percy gav den namnet efter den riktiga formgivaren, Lillemor Mannerheim. Ofta gjorde fabrikerna så för att lyfta fram den konstnärligt ansvarige, vilket var Percy. Lillemor är en av de koppar som ursprungligen finns i samma modell på både kaffe- och tegodset. Den finns i blått, rött och svart på AU-modellen, samt i någon mån i andra färger på senare producerade modeller.

View in Instagram ⇒

Bonny, från Gefle, modellen är AU, av Percy. Koppen finns i tre färger och tre (!) storlekar, tekopp, kaffekopp och en ovanlig mellanstorlek, till TV-kopp.

View in Instagram ⇒

Koppen Kreol i en annan tappning, utan rand och med enfärgat fat i glasyren Azur. Detta är en kaffekopp i modell EA. Kreol är Helmer Ringströms dekor.

View in Instagram ⇒

Detta är tekoppen Safari i modell AU från Gefle, dekor av Helmer Ringström. Safari finns i två färgvarianter och kaffekopparna är av den snarlika modellen EA.

1 svar på ”Kaffe- och tekoppar, del 2

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.