Fynd under Antikmässan…del 1

Gjorde jag då några fynd under dagarna på Antikmässan..? Jo, såklart gjorde jag det, jag köpte lite saker, precis som förra året, men det är klart om man inte vill betala större summor så är det ju inte som att gå på loppis förstås. Jag tycker dock jämförelsen är lite orättvis, för det första så har de som säljer på mässan lagt ner en massa tid på att plocka fram alla de fina saker vi sett på mässan, renodla bland allt det till stora delar skräp man hittar på loppisarna eller köper i större partier som dödsbon och liknande, vilket i sig är ett stort och viktigt arbete, detta med att plocka fram precis det som lockar köparna. Att bevara det stora kulturarv som finns i form av bra formgivna saker från det antika till det mer ”moderna” i sammanhanget (retro-prylarna som vi alla älskar) bör ju kosta en del i form av investerade timmar som ska visa sig på priset. För det andra så har många arrangerat sina saker i trevliga och tilltalande miljöer som gör att man kan får inspiration och idéer om hur och var man kan placera sina dyrgripar, vilket för mig betyder en hel del! Den tredje viktiga faktorn som jag inte avundas de som säljer är ju kostnaden för att sälja på Antikmässan. Visserligen så står man där i fem-sex dagar, men smakar det så kostar det såklart. Man vill ju inte stå gratis och sälja utan vinstmarginal under mässan bara för att det är så trevligt (vilket det förvisso är), det vore en dålig affärsidé såklart. Summa summarum så har jag full förståelse att fina saker kostar!

Mässans prylar

I alla fall, under onsdagen på mässan gjorde jag i alla fall lite fynd, tre inköp och ett byte blev det. Första saker som hamnade i min påse var den fina Adria-vasen från Upsala-Ekeby och Anna-Lisa Thomson. Ni som följer bloggen vet ju att jag hittade en större vas i samma serie i somras under ”Loppis-resan” med några av mina bloggvänner. En fantastisk buteljgrön glasyr även på denna och klart värt sina slantar!

Fynden_onsdag

Ett lock till den Terma-terrin som jag hittade nyligen med skadat lock fick jag tag på, kanske inte superbilligt, men terrinen kostade å andra sidan inte mycket…

Jag hittade också ett antal små Reijmyre-glas, i den serien med koniska glas som jag har sedan tidigare. Detta var de minsta glasen, som heter Raspa, 6 st i olika färger och med etiketterna kvar, helt fantastiskt! Priset var också väldigt billigt om man jämför med vad liknande glas kostade på mässan. Tyvärr var det ingen tub till dem, jag såg ett sådant set på mässan som jag dock inte köpte pga ett allt för högt pris för min ekonomi. Visst är de fina!

Reijmyre

Reijmyre2

Reijmyre3

Raspakartong
Ack så dyr…

Till sist så bytte jag till mig en liten skål i serien Bahia från Rörstrand av Gunilla med bloggen Fynd eller ej. Jag har en del vaser och skålar i serien, som matchar serien Entré med glasyrer bl.a., men även stilmässigt!

Bahia

2 svar på ”Fynd under Antikmässan…del 1

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.