En ny strategi

3 st Blad-tallrikar från Gefle. Samlar inte på dem, det är fel färger, det var 3 st och jag ska inte köpa sånt som bara ökar ”lagret” istället för tvärtom. Suck.

Jag har under våren och sommaren funderat en del på detta med konsumtionen och alla inköp man gör, ibland till synes i onödan. Jag som normalt gör många loppisbesök på en vecka och har väldigt svårt att låta bli att köpa saker som jag gillar, eller som är riktiga fynd ekonomiskt sett, drar på det sättet ohållbart mycket saker innanför dörrarna i vårt hus. Drivor av saker som tar plats och gör att det ser stökigt och belamrat ut hela tiden. En ständig kamp för att hålla det på en nivå så att man kan ta sig fram. Alla saker överallt skapar i sin tur stress, att se dem och inte kunna njuta av det man egentligen vill lyfta fram är ju inte så kul. När jag känner så måste jag rensa bort, vilket i sin tur leder till att jag får lägga oerhört mycket tid på att försöka bli av med saker som jag aldrig borde ha köpt. Inte för att de är fula, eller dyra, eller det egentligen är något fel på dem, förutom att de aldrig borde ha kommit in i vårt hus.

Innan sommaren tog jag ett beslut, att jag efter de redan inplanerade resorna och större evenemangen under sommaren ska ha ett totalt loppisstopp fram till nästa sommar. Det kan ju låta dramatiskt, men jag har ju försökt på så många sätt att inte dra hem mer än jag kan bli av med, principen 8 in och 1 ut funkar liksom inte på sikt.

Jag har hållit på så i många år och behöver verkligen rensa bort allt jag inte vill ha kvar, det vi inte har plats med, och enda sättet är att inte handla så mycket. Om det vore så att jag kunde köpa en sak till mig själv de gånger jag går på loppis och inte tio andra med tanke på att byta eller starta en ny samling, jag då vore det ju okej, men just själva besöken är problemet. Eller dålig karaktär kanske, vad vet jag…men hursomhelst så är detta inte så dramatiskt för mig, nu har det gått en månad och jag har egentligen inte ens saknat loppisarna. Jag har ju inte egentligen sagt att det är totalt inköpsstopp, men nu ska det vara det omvända, en in och 8 ut om det ska vara okej att köpa en ny pryl till samlingarna eller inredningen.

Ja, ja, vi får se hur det känns om några månader, men än så länge är det bra och jag är redan i full gång med rensningen!

Stay tuned!

4 svar på ”En ny strategi

  1. Jag vet precis hur du har det! 😉 Den där svårigheten att låta saker stå kvar är något som ständigt behöver jobbas ner, men lätt är det inte. Hoppas dina rensning går bra!

  2. Tycker det låter sunt. Det är ju inte sakerna som ska äga dig, utan tvärtom du som ska äga sakerna. Att saker kan skapa stress det förstår jag definitvt. Att det alltid känns som att man har stökigt.

    Själv roterar jag på sakerna hela tiden, mest för att jag inte har så mycket plats i lägenheten. Och jag ger bort otroligt mycket av mina fynd till vänner och bekanta. Har kört 1 in 1 ut sista åren, men ska nog börja med 1 in 2 ut i höst. Vill ha mindre saker. Köper dessutom aldrig saker som ”kan vara bra att ha” eller saker som kan användas till byten. Det enda jag köper utan begränsningar är böcker, tyger och sybehör. Men jag ser det som förbrukningsmaterial…

    Lycka till med loppisrestriktionerna. Hoppas du kommer känna dig mindre ansatt och stressad av materialla tingestar.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.