Ny tävling!

Under 50-60-talen så gjordes det en del coola grejer kan man säga, och nåt som jag fastnat för är de här ljusstakarna från Danmark, eller i alla fall vissa av dem…som så mycket annat kopierades dessa av japanerna. De danska ljusstakarna som tillverkades av företaget Dansk design och formgavs av Jens H Quistgaard heter ”Paro”, på bilden finns 2 olika modeller av Paro, en annan dansk ljusstake och några japanska.

Kan ni gissa vilka som är Paro och vilka som är japanska?

Vi gör detta till en tävling med en ljusstake i pris, vad säger ni om det?

För att vinna måste man pricka in vilka som är Paro, vilka som är japanska och då följaktligen vilken som är dansk men inte Paro…första rätta svaret vinner, tävlingen pågår till söndag kan vi säga (ifall ingen prickar in det innan…)

För alla er som undrar, så har jag valt ut priset i förra tävlingen och packat det för leverans till vinnaren luchur, priset visas i bloggen när luchur fått sitt paket!

5 svar på ”Ny tävling!

 1. Hej!!!!!
  Vilken rolig tävling du har kommit på. De där ljusstakarna hittarna man ofta på loppisar, synd bara att de ska vara så smala ljus till.

  Mitt svar: Paro är de som är till höger och vänster längst ner och mitten är japanska och de fyra likadana är danska

  Hoppas ingen tjuv tittar på mitt svar nu 🙂

 2. Hej! Här kommer mina vilda gissningar; Jag tror att de tre likadana längst till vänster och att den längst ner till höger är Paro. Jag gissar att den längst ner till vänster är dansk och att den uppe i höger hörn och den längst ner i mitten är japansk!!!!
  Kul med tävling!!!!

 3. Jo det är sant, det gäller att ha 'taper' candles till dom, vinnaren får med det i paketet…jag hade tur och hittade massor tid ett tillfälle!

 4. De tre i vänstra övre hörnet är danska, men inte Paro (och de jag oftast ser på loppisar).

  Den i nedre vänstra hörnet är Paro.

  Den i nedre högra hörnet är japansk.

  Sen blir det till att chansa på resten…. jag gissar att den i mitten är paro och den uppe i högra hörnet är japansk. *håller en tumme*

 5. Paro till vänster i bilden (3 likadana + en annan modell), den japanska är den nedre högra och den andra danska borde då vara den övre högra.

  Ha en trevlig midsommar!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.