Lite uppdatering av samlingen

Det är inte så ofta som det dyker upp nya koppar i Gefle-samlingen nu, men för ovanlighetens skull så har jag lagt in två nya koppar i min samling, en gul Safari tekopp (AU-modell) och en grön Terrass tekopp (EA-modell) för den som vill glutta lite…

…jag ska ta och fota alla Terrass-kopparna framöver så får ni se alla färgerna!

Samlingen

4 svar på ”Lite uppdatering av samlingen

  1. Alltså, din samling är ju helt underbar. Varje kopp är ju ett litet konstverk, och det är så kul att se alla olika varianter och färger.

  2. Ja visst är det kul! Jag skulle kunna ha en egen utställning på museum med samlingen, har inte kollat nu, men det börjar bli närmare 200 olika koppar varav många är Gefle…och mer blir det, läs mitt nästa inlägg!

  3. Det är ingen liten samling du har!

    Jag har kollat genom alla dina koppar. Under AU-modellen har du en kopp med blå blommor (okänd längst ner). Jag har min mormors gamla finservis, den har exakt samma dekor men kommer från polska Chodziez.

  4. Det förvånar mig inte alls…min hetaste teori är att blomdekoren heter "Meissenblom", vilket låter som en inköpt dekor. Detta betyder ju i sin tur att fler tillverkare kan ha köpt samma dekor till sina koppar…

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.