IKEA på Liljevalchs


I fredags besökte vi utställningen som säkert en del av er också sett, i alla fall har Libby på femtiotalsjakten rapporterat om IKEAs 1950-tal! Givetvis är detta också min favoritperiod, men jag tänkte att jag kunde visa lite annat utöver detta! Jag delar upp det lite eftersom jag fotade en hel del, först en liten översikt över den idag så populära retro-perioden 1950-90!


Glada människor som precis handlat i den nya bosättningsbutiken!

Lite 50-60-tal…

…matgruppen och stolarna som Libby hänvisar till är inte riktigt desamma som mina, materialet i mina är jakaranda eller palisander, jag gissar att de är lite senare än dessa. Diskussionen kring stolarna och denna matgrupp blir ett eget inlägg så småningom!


1960-70-tal…
…plasten har slagit igenom i möbelbranschen, likaså härliga färgkombinationer!

80-90-talets…
…linjer och färger är jag som växt upp då lite kluven till, är det fint eller fult..? I alla fall så lyckades IKEA värva kända formgivare till sin produktion, flera av 10-gruppens medlemmar designade tyger, likaså gjorde IKEA en stol formgiven av danske Verner Panton, känd för sina snygga stolar, lampor och mönster mm. Mer om tyger kommer i ett eget inlägg!

2 svar på ”IKEA på Liljevalchs

  1. Den där fula panton stolen hade vi i hallen när jag var liten. Sen en sommar några år senare ställde dom ut containrar som man kunde slänga grejer i, jag kommer ihåg att mamma tog stolen och slängde den så den gick i tusen bitar. Haha 🙂

  2. Ja, jag vet inte om man ska skratta eller gråta…själv tycker jag nog som du gör, men dom är troligen eftertraktade och därmed värda en del…den gamla vanliga historien alltså!

    Annars gillar jag Pantons möbler och lampor!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.