Herr Movarps Kandidat

…till möbelklassiker-listan är just ”Kandidaten” från Olof Persson möbler AB i Jönköping (OPE), formgiven av Ib Kofod-Larsen. Allra helst hade man ju velat ha en med skinnklädsel, men tyg funkar ju också…kanske inte detta originaltyg dock…ryggdynan saknar originalklädseln, så det är inget alternativ att behålla den. Sittdynan ser missfärgad och blekt ut på bilden och det är den.

Stolen ska kläs om, ska kolla efter ett bra tyg eller möjligen skinn, det beror på kostnaden för omklädning. Har ni bra tips på snygga, gärna enfärgade varianter till klädsel skicka gärna info!

Är det någon som kan säga säkert vilket träslag detta är? Det är inte teak i alla fall (tror jag) möjligen palisander eller jakaranda eller liknande, men jag vill gärna ha ett tips! Det är samma träslag som i matrumsstolarna, samma färg.

7 svar på ”Herr Movarps Kandidat

 1. Det lät ju intressant, jag kan inte så mycket om det, men du får gärna mejla mig med mer information om hur dessa skinn är i egenskaperna, tjocklek färgbeständighet etc och så givetvis vad du tänkt dig för dom, mejlen finns i profilen!

 2. Nu har du allt fått ett riktigt ordentligt möbelprojekt! Ska bli enormt intressant att se hur du får till det. Jag tror att det kan bli riktigt snyggt!!! Fördelen med skinn är ju att det är barnvänligt… Inte kul att klä om möbler och sedan ha en liten som spiller eller kletar i dynorna.
  Hälsningar från en "praktisk och luttrad mor" 😉

 3. Måste också få gratulera till ditt tjusiga "möbel-fynd"!

  Roligt när ett oväntat fynd dyker upp så där!!

  Ett tips är att maila bild på stolen till en tapetserare och höra med honom/henne vad de rekommenderar för tyg och lösning, samt vad detta skulle kosta. Så får du både prisbild och eventuella tygförslag…

 4. Jättefin karmstol du fått tag på… Gå till en tapetserare och fråga efter tyger från Textil och Miljö (www.textilmiljo.se), Väveriet eller Gudbrandsdalen. Otroligt snygga ulltyger, enfärgade och med mönster som kan passa en fin stol som denna och som stämmer in tidsmässigt. Ulltyg är slitstarkt och bra ur "hållarent"-synvinkeln.

 5. Tusen tack för alla tips, jag ska ta mig en riktig funderare på vad jag vill ha för typ av tyg på möblerna, så småningom så får ni veta!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.