OPE hade lustiga namn på sina möbler

…kan jag konstatera när jag läser annonser från gamla Form-tidningar. Jag undrar vilka man inriktade sig till när man sålde möbler med namn som ”Disponenten”, ”Arkitekten” och ”Kandidaten” mfl…? Det känns inte som att man hade tänkt sig att hushållerskor, bönder eller fabriksarbetare skulle lockas av den rustika charmen…nåväl, här kommer ett axplock OPE-möbler från 1959-63, samtliga annonser i tidningen Form. Den enda möbel som jag hittat med namn som inte känns ”snobbigt” är väl ”Sälen”, även den med på bild.

Som av en slump hittade jag några bilder på Kandidaten med liknande klädsel som den grupp jag hittade på loppis, annars har ni ju sett den tidigare!


5 svar på ”OPE hade lustiga namn på sina möbler

  1. Hej Herr Movarp,

    Vi kom över två stolar i våras och har försökt ta reda på mer om dem sen dess. Vi visste att det var OPE och troligtvis Kofod, men var inte säkra. Jag såg den nu i din katalog! Sidan längst upp till höger, stolen längst upp till vänster, med flätad rygg. Hittar du något namn till den? Tacksam för hjälp!

  2. Det stod inget i annonsen från tidningen Form, 4 olika okända stolar, men jag ska hålla ögonen öppna om den dyker upp igen, man ser ju nya saker hela tiden, speciellt om man letar efter det.

  3. Toppen, du har ögonen öppna och jag har ögonen på din blogg.

    Jag ska kolla om trycksaken de nämner i OPE-annonsen finns på KB.

    Fantastiskt att ha tillgång till så gamla Form-nummer!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.