Svart 50-tal

Jag hakar på 50-tals keramik och visar lite av mina grejer från ”tiden”, själv har jag inte så mycket såna figurer och annat, men det kanske går bra med porslin och keramik..?

Den första bilden är en tavla i svart keramik från Arnold Wiigs Fabrikker i Halden, Norge, en matator i full fart! Stilen är samma som den Libby visar i sitt bidrag ”Den rockande norske svarte samen

Andra bilden visar prydnadsföremål från Gefle, en Percy-vas och en vas (Mangania M-serien) och ett litet fat (Toreador) av Lillemor Mannerheim!

Bild 3, på den har ett stort gäng vilda svarta assietter från Ekeby funnits sig i att bli travade på hög…de väntar på att få en ny ägare så småningom!

Bild 4, Gustavsbergsporslin, Stig Lindbergs Colorado, en svart tekanna, ett svart TV-fat med matchande limegrön kopp och en trave kaffeassietter!

Bild 5 En ensam vas i svensktillverkad keramik, BeKå. Stilfull är den, påminner lite om Lillemor Mannerheims arbeten för Gefle!

Den sista bilden visar lite Upsala-Ekeby-keramik, Hjördis Oldfors ”Atoll”, ett fat och Mari Simmulsons ”Moon”, en liten vas.

Kul idé detta med ett tema, jag får trolla fram ett eget sådant endera dagen och bolla det ut i bloggsfären för att leva vidare!

5 svar på ”Svart 50-tal

  1. Fina saker. Jag tycker "Atollen" passar bra till "Moon"-fatet för det ser nästan ut som en liten månlandare 🙂

  2. Vägra könsdiskriminering! I think you are an awsome girl-award inne hos mig till dig! =)!

    Retro-tokig får skjuta mig om hon vill! *skratt*

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.