Fynd, fynd, fynd!


6 st tekoppar Gefle ”Balkong” i AU-modell
8 st assietter Gefle, ”Mangania”, modell ?? Ja, hur var det med denna nu då, modellen heter den AR, BE, BA eller vad heter den..?


7 st snapsglas Iittala ”Pisanrengas” (Droppring), Timo Sarpaneva
1 st fat Gullaskruf ”Vineta”, Kjell Blomberg
1 st vas i koboltblått glas, okänd
1 st liten glasskål, gul, (möjligen Orrefors Fuga)


1 st svart salladsskål, Bo Fajans och några danska bestick, udda delar


4 st whiskyglas Iittala, ”Pisanrengas” (Droppring), Timo Sarpaneva


1 st fat eller assiett Rörstrand ”California”, CH Stålhane1 st tysk vas ”Montmartre”, 50-tal

9 svar på ”Fynd, fynd, fynd!

  1. Hej du! Jag tycker det är så himla roligt att följa din blogg och se vilka fynd du ständigt lyckas komma över! Du har tusen saker att bli avis över… Men en sak skulle jag önska, och det är, skulle du inte kunna skriva vad du fick betala för grejorna? Så att man kan bli RIKTIGT avis om du hittar något urtjusigt för en tia… Och så att man har några priser att jämföra med när man själv är ute på skattjakt. Tack för bloggen!

  2. Yvonne: 🙂

    Anna: Jepp, kanonfina, jag har ju redan tekopp och kaffekopp, men vissa av dem hade andra fat, och så var priset hyggligt, så jag slog till 🙂 De kommer nog att bytas bort eller säljas så småningom, jag har redan 4-5 kompletta teserviser…

    Randiga T: Ja, visst var den fräck, 10 kr dessutom… 🙂

    Cicci: Jag brukar göra det ibland, men jag vill inte fokusera så mycket på det ekonomiska, därför får ni nöja er med att ni vet att det är billigt(eller lagom pris för nåt jag saknar). Generellt köper jag nästan enbart riktigt billiga grejer, eller mycket prisvärda. Om du kollar på Tradera och jämför mina loppispriser så ligger de generellt på mellan 10-50 % av det man kan sälja för där…men det varierar förstås!

  3. Libby: Jag har hittat dessa fler gånger, en arbetskamrat samlar, men nu har hon fullt…jag fortsätter dock köpa om jag hittar dem så billigt. Tanken är att kanske byta mot "mina" glas, åxå Iittala, den variant som heter "Gaissa" om någon har såna! Just nu har jag av Droppring: 4 whiskyglas, 3 rödvinsglas, 7 st snapsglas och 6 st dessertskålar.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.