Rapport från antikmässan i Falun

Jag bestämde mig häromdagen att gå på antikmässan på Lugnet i Falun som pågår idag påsksöndag och i morgon annandag påsk.

Dom kör tyvärr ett sånt system med s.k. ”floor-right” vilket innebär att man kan betala dubbelt så mycket för att komma in första timmen dom har öppet första dagen. Detta betyder ju att man är ”trea på pucken” om man pratar hockey, eller om man skippar metaforerna, att man får handla först efter att säljarna köpt av varandra, att sedan VIP-folket handlat och att slutligen ”vi som inser att de mest prisvärda grejerna gick redan när säljarna packade upp i morse och därför inte vill betala 90 kr i inträde”

Nåja, jag gick in kl. 11 i alla fall och hittade faktiskt lite prylar till ganska okej priser för att vara mässa!

Först lite miljöbilder, dålig kvalitet då jag bara hade mobilkameran, men ni får i alla fall en liten titt!

Så fynden då!

Vasen från Upsala-Ekeby är formgiven av Mari Simmulson för Åhlén & Holm. Vasen finns inte upptagen i Upsala-Ekebyboken eller på Grödinge Antiks hemsida, så det är antagligen en ny bekantskap för fler än mig!

Jag hittade också en liten Fuga, lite ovanlig form, smalare och högre än de minsta, men jag har hört att det ska finnas många former…kul i alla fall!

Vid samma bord slog jag även till på Palace-kannan, hörande till Gefle-servisen av Berit Ternell.

Jag fyndade också en liten Rörstrands-skål formgiven av Gunnar Nylund.

Sista saken jag köpte var en fin liten kryddburk av Marianne Westman för Rörstrand, en ateljeprodukt. Jag vet att det finns många som gillar hennes serier och denna är en av de finare tycker jag!

12 svar på ”Rapport från antikmässan i Falun

 1. Nä men, precis den vasen (UE) såg jag på loppis igår! Lämnade dock kvar den då jag tyckte den ful *rodnar* *ler*

  Alltid trevligt med mässa, synd bara att de gör som de gör och att säljarna hinner först…

 2. Det är ruttet att det går till på det viset nu för tiden….

  Men du gjorde ändå fina köp.
  Ser att det fanns ett helt bord med MW burkar och två ljusa lingonburkar. Nyfiken på priset på dem.
  Förresten….tack för din informationskommentar hos oss. Din information bekräftar det som vi har hört tidigare om just den/dom serierna.

 3. Fina saker du fick tag i, trots löjliga "floor right". Vad är nästa steg – betal 600 kronor så får du rota i folks kassar innan de packat upp? 🙂

 4. En sådan burk med kryddpeppar som du köpte hittade jag häromdagen, fast min var den större (bredare), hade vita prickar istället för svarta och med "vitpeppar". 50 kr tyckte jag var lagom.

  En kommentar till Libby: Det är många som hyr ett bord bara för att komma in och handla vid uppackningen, så det du skriver stämmer i princip.

  /JJ

 5. UE-vasen är riktigt snygg, kan uppskatta det rustika i formen och och mellan-grafiskt mönster. Atterberg gör en del som jag lätt förväxlar med Simmulson.

 6. visste inte att det gick till så i "Mässvärlden" trist för oss amatörer som får hålla tillgodo med "resten". Dock var fynden fina!!

 7. Danjel: Tack!
  Yvonne: Hehehe…jag tyckte den var fin jag 🙂
  Lybtar: Jag frågade inte specifikt, men fick för mig att han tog ca 200-250 för de större burkarna och 80 pix för kryddburkarna, det var i alla fall det jag gav. Ganska billigt tycker jag!
  Carina: Jepp, helt okej 🙂
  Libby: JJ har rätt, det blir ju lite så att dom betalar rejält, kanske 1000 kr för att "kunna handla", även om nu inte alla tänker så, utan vill sälja…
  JJ: Ja dom är fina!
  Utsikter: Ja, den är lite ovanlig, finns ju inte ens upptagen i UE-boken!
  Cinna och Randiga: Jo, så går det till tyvärr. Jag gillar eg. inte det systemet, men man kan ju fynad i alla fall som ni ser 🙂

 8. Behöver din hjälp!

  På bilden högst upp till höger i detta inlägg så står det två blå glaskrukor/skålar i varandra. Vet du var de kommer från/vem som designat dem? Hittade en svart för två veckor sen och föll direkt…

  stajnich@gmail.com

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.