Veckans fynd!

I veckan har jag hunnit med två rundor och utdelningen har varit god!

I förrgår hittade jag den fina Bo Fajans-karotten (ja, jag tror locket jag skickade till dig Erica passar till denna…), de små fruktknivarna från Nilsjohan och framför allt den ovanliga kaffekannan i Lillemor Mannerheims MA-servis och dessutom i den fantastiska Mangania-glasyren, nu har jag ett komplett set!

De blå ljusstakarna var fynd från förra veckan som jag visar för Kerstin som visade såna tidigare på sin blogg. Vill du ha de här så är den dina Kerstin! Jag hittade dessutom en annons med dessa i form som jag ska skanna in vid tillfälle!

Igår på rundan hittade jag detta:

En kanonfin kaffepanna som jag tror är formgiven av Sigurd Persson för Kockums (eller är det Kaj Franck för Arabia..? De är förvillande lika…) Uppdatering: Synnerligen oklart läge, verkar som om de tillverkats med märkning från bägge fabrikerna…såg emellertid en precis likadan igår med Arabia-etikett, så min är nog Arabia. Vem som är formgivare är inte fastlagt!


En dansk IRA-burk, design Ethel van Horn
6 st moccakoppar i restaurangmodell från Gustavsberg
3 st Arabia Teema tekoppar med 4 fat och en sockerskål
5 st Figgjo, Turi design ”Daisy” assietter
1 st Geflekopp, ”Ohio” med flera fat och även assietter
6 st nubbeglas från Reijmyre
Summa: 180 kr

6 svar på ”Veckans fynd!

 1. Kaffekannan är så snygg, de gröna glasen har jag några stycken är på jakt efter fler, du hittar så mycket kul.

 2. Fina fynd!

  Ljusstakarna från Lindshammar brukar jag också handla när jag kommer över dem och ge till mamma. Hon har nämligen hela matservisen till, den är underbar!

 3. Jepp!!! Vill du bli av med grytan oxså??? Och titta här, ytterligare en ny dekor på en BA-kopp "Ohio"! Nu vet jag om tre och allt tack vare ditt besök på Geflemuseét 🙂

 4. Randiga: Kanonfin, dock väl använd inuti…
  Yvonne: Ja, jag med 🙂 Jag har fler än dessa med, vet inte hur många…
  Erica: Jag köpte den till dig, den är ganska fin!
  Kerstin: Det ska vi väl fixa! Vi ska ha en liten träff en dag i juli i Gävle, kanske det kan passa? Vi kan höras via FB.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.