Utställningar på Antik och kuriosa – reportage del 2

Under mässbesöket tog jag mig en titt på de utställningar som fanns på plats.
Utställningen av glas från reijmyre glasbruk, som firar 200 år i år, har jag ju redan visat, så den hoppar vi över nu. Tyvärr så missade jag att det var en föreläsning om den svenska glasformgivningen under 1900-talet som hölls vid 14-tiden. Föreläsaren Börje A Y Åkerblom är ju en kunnig glaskännare som hjälpt många av oss i forumet PES (BAY Åkerblom), så det var verkligen synd!

Nåja, fanns det något annat att se, ja, jag kollade lite på en utställning av Steninge-keramik som fick plats i en monter på mässan. Experterna, paret Naglitsch, stod förmodligen bakom, men jag såg inte till någon av dem så att jag kunde fråga. Lite bilder blev det dock!

En fantastisk utställning av konstglas kunde man se i mitten av utställningshallarna. Ett barnbarn till konstnären Simon Gate, Astrid Gate, visade ett urval av sina alster, bl.a. olika graaltekniker. Astrid Gate har verkar vid Orrefors, men driver nu sin egen verksamhet. Hon är känd för sina unika alster.

Här kommer en liten bildkavalkad!

2 svar på ”Utställningar på Antik och kuriosa – reportage del 2

  1. Den röda med hästen var inte att leka med. Nu kunde jag inte se vad det stod på prislappen, förmodligen kostar den som en bättre Duett?

  2. Om du menar rödaste så kostar den kring 70 000 tror jag, den öppna skålliknande rödorangea kosta 37 000. Förmodligen värda varneda öre…om man hade pengarna 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.