Mässrapport del 3 – nya rön?

Jag funderade lite över de här tallrikarna, ”Crawfish”, från Arabia som jag såg hos Mabjo Retro & Design, motivet är likt Gefles ”Västkust”. Jag fick veta att de är lite tidigare än dessa men funderar lite om det är någon som vet vem som ligger bakom?


I alla fall fick jag yterligare en verifiering på att mitt rosa lövfat som jag hittade verkligen är Marianne Westmans design och att det är en serie med föremål som jag verkligen skulle vilja vet mer om. Detta stora lövfat med blåglaserad översida och brunglaserad underdel är godsmärkt 307/99 och Rörstrand, dvs ur samma nummerserie som de övriga föremål jag hittat i rödaktigt lergods. Fatet var märkt UE och ALT på prislappen vilket ju var fullständigt fel. Hade det haft ett rimligt pris skull jag slagit till, men…


5 svar på ”Mässrapport del 3 – nya rön?

 1. Krabbtallrikarna är formgivna av Anja Juurikkala som var verksam på Arabia från mitten av 40-talet fram till 1960.

 2. Tack för informationen, jag är verkligen inte bra på Arabia har jag konstaterat…men man lär så länge man lever!

 3. Crawfish info Tillverkare: Arabia
  Designer: Kaj Franck, Anja Juurikkala (dekor)
  Modell:Crabba, Crayfish
  Hög: 3,0 cm
  Vikt: 560 – 587 gram
  Diameter: 26,0 cm
  Material: Fajans, handmålad
  Pris : Någonstans mellan 65-85 € styck

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.