Ny information om mina vackra Reffla ljuslyktor!


Jag fick idag en kommentar om att mina Reffla ljuslyktor till skillnad från vad man tror inte är formgivna av Arthur Percy som största delen av Reffla-servisen. Reffla ljuslykta är istället formgiven av Kjell Blomberg och har modellnummer KB 62/24. Där ser man…

Tack för informationen!

2 svar på ”Ny information om mina vackra Reffla ljuslyktor!

  1. Jag har såna barndomsminnen av refflalyktorna. Min mormor och morfar hade flera, röda och gröna, som stod i fönstren i deras tv-rum. Jag vet inte vart de där lyktorna tog vägen när mormor flyttade till lägenhet. De hamnade nog hos min morbrors familj, eller hos Erikshjälpen. Min morfar var elektriker och hade fått de där lyktorna från nån restaurang där han gjort nåt jobb. De var så fina de där och jag förstår inte varför jag inte tog reda på dem, eftersom de hade ett affektionsvärde för mig. Men jag var bara tonåring. Nu på senare år har jag förstått vad det varit för något, och jag har en stor grön refflaskål också. En som mormor hade fruktsallad i.

    I vilket fall somhelst, så jagar jag lite latent sånadär lyktor. Jag känner att jag behöver dom. 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.