Iittalaglas del 1 – Droppring

Jag tänkte köra en serie med inlägg om Iittala-glas. Man hittar ju en del ut i secondhand-svängen och i början är det inte så många man känner igen, så därför tänkte jag visa en del olika så att ni vet vad ni ska spana efter!

Jag tänkte börja med en glasserie av Timo Sarpaneva som heter Droppring på svenska (även Expanding Rings / Ripple eller Pisarengas i original)

Jag samlar inte på dessa men eftersom en arbetskamrat sparar på dem så började jag köpa upp det jag hittade och sälja dem till henne. Jag fortsatte i rena farten när hon inte behövde fler, så nu har jag ett gäng i skåpen i alla fall…


Några varianter av glas som jag har!5 svar på ”Iittalaglas del 1 – Droppring

  1. Ja, de är snygga! Jag kan dock inte samla på flera serier så jag ska sälja dem i april på en storloppis i Hedemora!

    Jag har själv Gaissa-serien och mina föräldrar Kalinka, de kantiga glasen.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.