Sprudlande färger!

PO Ströms alster för glasbruket Alsterfors under slutet av -60-talet och början av 70-talet är mycket populära, själv har jag några stycken, de flesta billigt fyndade men också med små naggar eller liknande. En stor del av alstren är signerade, då är det ingen större sak att identifiera dem, men ibland så hittar man saker som inte är signerade och känns väldigt PO Ström, då kan det vara svårt att veta var de kommer ifrån, ibland Alsterfors, ibland något av de andra glasbruken som också tillverkade liknande saker.

Av de grejer som jag nu ställt fram är de till vänster om den enkla ljusblå burken/vasen längst till höger av de tre garanterat Alserfors och de flesta PO Ström, de till höger om samma föremål är Ekenäs-vaser. Den ljusblå som jag pratar om är oidentifierad men har en etikett ”Made in Sweden”, troligen är den från Lindshammar.
Edit: Jag fick veta att den lilla gröna till vänter är Alsterfors och sk bruksformgivning, dvs inte PO Ström!

7 svar på ”Sprudlande färger!

  1. Som tidigare sagts… Snyggt när det blir flera i samma stil. De gröna föll ju mig i smaken.Ursäkta min nyfikenhet men, var har du alla dina vackra saker när du inte ställer fram dem på sideboardet???

  2. snygga! själv är jag fortfarande på jakt efter en gul vas. jag trodde inte det fanns några såna, men på sista tiden har jag sett i alla fall två på tradera, så dom finns, men dom är dyra. så jag gör som du, jag väntar tills det dyker upp någon billig, med nagg kanske, som jag kan fynda! 😉
    /hanna

  3. Khina: I skåp och lådor och lagerhyllor 🙂

    Matilda: Det är nog en lokal konstnär (Falun), tror det var en morfar eller farfar till den jag köpte av på loppis…sägert föga värde, men ack så fin tycker jag!

    Hanna: Ja, dom gula PO Ström ser man inte ofta, men snygga är dom 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.