Lopp-rapport

Yes, mer att förtelja om.


Lite småsaker, utöver detaljbilderna har ni ju redan sett saltkaret från Gefle och så är det en liten kaffekopp, restaurantporslin, från Gustavsberg.


Några äggkoppar i teak, Karl Holmberg, Götene!En liten rund skål från JIE.Ett fat med märkningen A.L.2. Min känsla säger Arabia, vad säger ni?

Uppdaterad information: Fatet är mycket riktigt från Arabia! Arabia-fat, producerat 1964-1971, i 60-tals anda. Det upphöjda mönstret formgett som fiskar. Finns i färgerna gul, grön-brun, vit mfl. Möjligen formgiven av Rut Byk!

11 svar på ”Lopp-rapport

 1. Jag känner inte igen stämpeln, men jag är å andra sidan inte någon Arabia-expert. Jag tänker nog mer Tyskland än Finland.

 2. Jag går på mönstret och att Arabia ibland har såna här godsmärkningar, har flera Teema med bokstavs och sifferkombinationer.

  Jag tror mig ev ha sett detta fat på en bild i nån bok, men är osäker…

 3. Intressant. Du får skriva mer om du får reda på ursprung. Stämplar är alltid intressant att lära sig, speciellt när dom inte tillhör dom vanliga.

 4. trevliga fynd. jag hade nog trott att fatet var UE/Gefle om jag skulle gissa innan jag vände på det.

 5. Kan inte heller bidra med kunskap på fat-området, men det dyker säkert upp någon som vet:) Jag blev förtjust i äggkopparna!

 6. "Arabian vati, valmistettu 1964-1971 välisenä aikana, kuusikymmentäluvun hengessä.
  Kohokuviona toteutettu kalan muoto."

  Fritt översatt:
  Arabia fat, producerat 1964-1971, i 60tals anda. Det upphöjda mönstret formgett som fiskar.

  Finns i färger såsom, gul, grön-brun, vit. Säljs 27-50€. Detta är vad jag hitta på "The Internet", har sett ett flertal under åren och de är väldigt vackra.

 7. Glömde.. en källa nämnde att det skulle vara Rut Bryk som designer.. men det väljer man själv om man tror på. Fatet fanns i ett nummer av Antiikkia tidningen, skall se om jag hittar artikeln och kan isf kanske säga mer om den.

 8. Nu har jag bläddrat igenom hela Arabiakatalogen, men där finns inte fatet med. Men om det började produceras 1964 är ju katalogen för tidig.

 9. Nu har jag tidningen, en månad försent men tidningarna har varit bakom en hel massa bråte eftersom det har varit renovering.

  Glorian Antiikki, nro 97, 2/2011, s.81
  sammanlagt sju rader, så ingen artikel i sig utan mer som info. Okänd formgivare enligt tidningen.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.