Kannor från Björkshult och en Nuutajärvi

Jag fick en fråga om en karaff från Nuutajärvi i detta inlägg om den inte kunde vara från Björkshult. Jag fotade därför alla liknande kannor som jag har för jämförelsens skull. Jag har identifierat alla kannorna så vitt jag vet, den blågröna mörka är kannan från Nuutajärvi, medan de andra kommer från Björkshult.Nuutajärvikannan längst till vänster inköptes tillsammans med vissa av glasen på sista bilden. Kannan i klarglas och den blå kannan är likadana. Kannan längst till vänster i rökfärgat glas är Björkshult, har sett exakt likadan med etikett. Detta gäller också för de två likadana kannorna i klarglas och blått.


En jämförelse mellan kannonrna i blå nyanser, den till vänster från Nuutajärvi. Modellen siljer sig också åt som man kan se.


Nuutajärvikanna med glas i olika storlek och modell. Det följde med glas i flera färger till kannan.

5 svar på ”Kannor från Björkshult och en Nuutajärvi

  1. Det är en bild, den kommer från en gammal Form…jag måste dock fixa en mer passade huvudbild/logga, den passar inte alls till detta…

  2. åh, de blågröna lite mörkare där på sista bilden, de är i min smak! måste hålla utkik efter sådana..

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.