Är man riktigt klok?

Ja, man kan ju fundera…det var en vän på Facebook som kollade hur många föremål han hade i sin samling, jag skojade och sa att jag inte kom i närheten av hans antal av den sortens glas, men att jag nog hade en del andra saker med…så jag kunde ju inte låta bli att räkna…suck…

Det här kom jag fram till:

Keramik…

Upsala-Ekeby, ca 120 föremål
Gefle, ca 50 konstföremål
Rörstrand, ca 30 föremål
Gustavsberg, ca 20 föremål
Bo Fajans, ca 10 föremål
Dansk keramik, ca 10 föremål
Övrigt svenskt och utländskt ca 20 föremål

Glas…

Gullaskruf, ca 50 tal föremål varav ca 20 olika ISI-vaser
Orrefors, ca 30 föremål varav 20 Fuga
Åseda, ca 40 föremål
Reijmyre, ca 20 föremål
Alsterfors knappt tio föremål
Diverse annat glas, tja, kanske ett 20-tal föremål…

Kopp-samlingen består av ca 250-300 koppar, jag har lite dålig koll på det exakta antalet.

I köket står ca 30 köksburkar av porslin från Gefle…

Bruksporslinet, ja det pratar vi inte om, men man kan säga som så att det räcker till…kan man lugnt säga 🙂

9 svar på ”Är man riktigt klok?

  1. Samma här, jag hade nog trott du hade ännu mer med tanke på din goda fyndradar. Ändå lite imponerad att du har allt tillgängligt för att räkna 😉

  2. Om man slår samman alla grejerna så blir det typ 7-800 föremål, men förutom kopparna talar vi då alltså bara om prydnadsföremål…jag har ju två golv-till-tak-hyllor med porslin, glas och annat som är mer eller mindre bruksgrejer, eller reservdelar, två större bokhylleskåp och ett vitrinskåp med olika sorters dricksglas mm, dessutom ett stort ekskåp med porslin och glas och ca 20 bananlådor med spara och loppisgrejer så min beräkning (ja beräkning ja) kan ju misstämma något 😉 Det är åxå fullt på alla bord i "lagerrummet" numera. Jag har inte heller räknat julgrejer, tyger eller möbler om man nu räknar det som samlingar 🙂

  3. Jag antar att vi har rätt mycket prylar allihop som håller på med det här. Och ändå letar man efter mer, men det skall vara rätt grejer som man inte har, eller vill ha fler av.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.