Ludvika gör ingen besviken

Jag åkte ner till Ludvika för att hämta en golvvas som jag vann för två månader sen på Tradera, tänkte att jag skulle ta en runda på sommarloppisarna där nere, det var ju trevliga fynd som gjordes sist jag var där med ett gäng bloggare, så chansen fanns ju att hitta nåt kul! Ni ser den stora vasen på bilden nedan, men jag ska visa mer av den i ett annat inlägg!

På Hammarbacken stoppade jag till vid ett bord där en dam sålde bl.a. tekannor, hon rensade i samlingen och jag slog till på en Astra-kanna utan lock för det facila priset 20 kr! Hon trodde dessutom att hon bara glömt locket hemma och skulle kolla och ringa mig om det 🙂

Nästa bord jag stannade vid hade fina saker och relativt sett bra priser, jag skymtade både det ena och det andra som jag kunde ha tänkt mig köpa, men jag bestämde mig snabbt för tre saker, en liten Conga-skål från Gefle, en stor svamp från Åseda och en California-skål i favoritfärgerna turkost och svart!

Innan jag lämnade stället slog jag även till på lite kantareller som blev lunchtoast när jag kom hem, mums!

På Gammelgården hittade jag också en del, en fin Gefle-ljusstake i modell I, av Percy. Den saknade stämpling, så jag fick den för 30 kr! Ett Kasper-fat från Gefle hamnade också i ”korgen”. Jag köpte även två gröna LA-ljusstakar från Gullaskruf för samma summa innan jag åkte för att hämta upp min golvvas.

En lustig episod var att under besöket på Hammarbacken ”tipsade” jag en kvinna om att vasen hon just köpt var en Åseda-vas, vilket hon redan visste, och när jag sedan mötte upp för avhämtningen av min golvvas från Lindshammar, visade det sig att det var samma kvinna, snacka om slump 😉

När jag mött upp och fått min vas besökte jag Tre Krokars loppis, som var inrymd i en gammal butikslokal. Det haglade väl inte direkt av fynd, men jag fick med mig detta förkläde i glad 60-70-talsstil för en tjuga!

På vägen hem åkte jag via Borlänge på bakluckeloppis och Gustafs där Pärlan finns. På bakluckeloppisen hittade jag denna Alsterfors-vas i fint skick, ingen PO Ström dock…

I Gustafs köpte jag två mindre Christer Sjögren-vaser från Lindshammar, den ena visade sig vara en dubblett dock.

Totalt sett en lyckad dag!

5 svar på ”Ludvika gör ingen besviken

  1. vilka fina vaser! Är ingen vas-specialist 😉 men jag älskar verkligen den blå! både formen och färgen tilltalar! trevlig söndag!

  2. Ja, Alsterfors-vaserna är trevliga, denna är ju ingen PO Ström, men jag tycker den är fin i alla fall! Jag har en orange mindre i samma modell också.

    Aha, du samlar på Kasper Maria, då kan den ju vara ett potentiellt bytesobjekt, den är i väldigt fint skick!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.