Atterbergs A-serie

Samlingen av vaser och skålar från Gefle av Ingrid Atterberg växer, jag har nu kompletterat med en mycket ovanlig skål A3 (26,5 x 10,5 cm) som enbart tillverkades 1955. Den har en lätt krackelering, men inget som stör mycket. Färgen är en underbar turkos glasyr som använts på en del andra föremål som t.ex. en del skålar och vaser av Percy.Den ovanliga A3, 26,5 cm lång!Härliga kontraster!


Två små vaser, A5.


Hela gänget, till höger står två stycken A8-vaser!

8 svar på ”Atterbergs A-serie

  1. Oj, skapade onekligen ett vill ha begär hos mig. Jag har inte sett den förut tror jag. Kul att du visade upp dem.

  2. Helt ärligt skulle jag bara slänga en blick om jag såg en av dessa pjäser men…. Va snyggt det blir när man ser flera tillsammans.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.