Lördagens fynd

Igår öppnade en ny loppis/secondhand här i stan, vilket ju alltid är kul!

Jag åkte först till det vanliga stället, men där blev det inga stora fynd, ett glasfat och en vas som senare visade sig sprucken…sen köade jag en liten stund innan premiärbandet klipptes och alla strömmade in. Efter en snabb runda hittade jag detta:


En vas som jag tror är UE, alt. Bo Fajans…


Några fina små glas


En liten Rihimäki-flaska, Rengas

Edit: Denna lilla plunta kommer från Gullaskruf, inte Rihimäki!


En liten M-vas från Gefle, en dubblett, men priset var ju bra så jag köpte i alla fall 🙂

Ett litet besök på Röda korset gav ett par läckra gardiner, är det någon som vet var dessa kommer ifrån?

6 svar på ”Lördagens fynd

 1. Är flaskan med ringar etikett-märkt? Jag får nämligen en liten känsla av att det inte är Regnas (Tamara A). Kan inte sätta fingret på det men jag är inte helt övertygad. Jag kan i och för sig vara helt ute och cykla 🙂 Buktar centerpunkten inåt eller utåt eller är den slät?

  Försökte googla lite, hittade den här tråden som talar för att den inte är finsk: http://precisensan.com/antikforum/showthread.php?4332-Fyrkantig-Flaska-Finsk

  Har även googlat på Tynell och Aladin men jag har inte kunnat återfinna just din flaska.

  Uppdatera mig gärna om du kommer fram till något! Gillar finskt glas väldigt mycket men är inte överdrivet hemma på området 🙂

 2. Gila: Nix, inte ett spår…men jag håller med de känns finska.

  Lilladockan: Du har rätt, den stämmer inte med Rengas, stämmer bättre med den svenska förslagen, och i tråden bekräftas ju att den kommer från Gullaskruf…jag har Rengas-ljusstakar nerpackade i en låda därför kunde jag inte jämföra!

  Cinna: Jag gör ju det 🙂 Glasen var fina, men pyttesmå. Det var eg. 4 men ett var naggat så jag lämnade det. Jag vet inte var de kommer ifrån tyvärr.

 3. Hej! Jag har följt din blogg ett tag men aldrig lämnat en kommentar. Och nu när jag gör det är det helt off topic. 😉 Hur som helst, i helgen fick jag en stor fin skål av min sambos mormor. Den är stämplad Gustavsberg Tiger men jag kan inte finna någonting om den. Tänkte att du vet, eller någon annan bland dina besökare.
  Kolla gärna bild på min blogg!

  Och tack för en bra blogg! 🙂

  /Sophie

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.