En riktigt rolig runda!

Idag var jag på en ovanligt långa och rolig loppisrunda, jag besökte Fyndservice i Falun, Lions i Bäsna, Tulavippan och Rasta & Fynda, ett nytt ställe längs rv 70 mellan Borlänge och Gagnef!

I Falun köpte jag två lampor, en glaslampa i rött glas som jag ville veta mer om och en fin 50-talslampa med böjarm och metallskärm!

Lions loppisar i Bäsna är ju sanslöst bra, men man måste vara tidig, jag var lite på gränsen idag, hamnade en bit bak i kön, men på något sätt kom jag i bra läge när jag väl var inne i lokalen. Utanför så stod en karl och höll i en äkta Stringhylla, jag gissar att han gav max 50 spänn för den när startskottet gick.
Väl inne i lokalen så hade jag rutinerat nog en egen väska med bubbelplast i och plockade snabbt åt mig en UE-skål, Blått band, en UE-vas av Maris och en glasvas från Elme/Bergdala. Vidare så hamnade fyra Arabia-skålar, ett lövfat från Gustavsberg (var tog det vägen?), en Gefleskål (ville ha locket), en (ny) godisgömma från Boda/Åfors, en fin 50-talsduk och ett Kobolt-fat från Gustavsberg i påsen!

Jag pratade med några bekanta och åkte sen för att kolla in den relativt nya loppisen Rasta & Fynda där man kan hyra hyllor och sälja. EFtersom jag åkte över Djurås så passade jag först på med ett besök på Tulavippan.

Väl där så hittade jag inte så mycket, en tallrik av okänbt fabrikat och för mig okänd vas från UE, en kundserie-vas för Åhlén & Holm som jag gissar på att Atterberg gjort. Den hade en limmad skada, men kostade i princip zilch så den fick följa med. Ska leta fram lite info om den så får ni veta mer senare.

Väl framma på den nya loppisen så blev jag inte besviken, först hittade jag en Bahia-vas av Stålhane för Rörstrand i rätt prisklass och tre st röda Vineta frrån Gullaskruf!

Det största fyndet gjorde jag dock vid en hylla där en dam packade upp grejer, hon la fram en skärbräda och detta fantastiska fat i Picknick-serien av Marianne Westman. Jag slog givetvis till trots attde ninte var gratis, men gjorde nog ett ekonomiskt fynd ändå! Jag hade fått ännu bättre pris om jag köpt båda, men skärbrädan hade en lite skada som sugit in fett på baksidan så jag avstod den…


Ett jättefat, 42 cm långt, i nästan nyskick!

Damen berättade att dom rensat ur pappans hus då han flyttat till lägenhet och bara ville behålla ganska få grejer. Bl.a. hade dom sålt en stor Blå Eld-servis och en massa annat skoj. Hon hade kört dit grejer i flera veckor, sålt på Blocket mm, dessutom haft loppis på gården och skulle även ha det i morgon, men det är liite drygt att åka till Edsbyn…! Många fynd har nog gått och går där för den hugade spekulanten, tydligen hade dom fina grejer och hade inte kastat något sedan de flyttade till gården på 50-talet 🙂

13 svar på ”En riktigt rolig runda!

  1. Ja verkligen, vilken runda! 🙂 Själv hastade jag bara igenom Fyndservice på vägen till Saltgruvan o var kanske en smula FÖR stressad eftersom jag kom ut alldeles tomhänt. Är sååå sugen på o besöka PMU igen men jobbar på onsdag så vi får se om jag kan klämma in det på lördag mitt i ett utrikiskt besök… Å Lions i Bäsna hade man ju velat åka till med, jäkla jobb! Vet du möjligen vilken helg det blir loppis i Elsborg?? Är det första lördagen i maj tro?

  2. Och jag som jobbar i helgen!Annars hade jag nog gillat den rödalampan, duken och den trorliga Atterbergsvasen. Och picknick-fatet, jovisst men nu börjar det vara lite svårt men placeringen. Trevliga fynd som du har gjort!

  3. Men åh, varför vet jag aldrig om såna loppisar när jag är hemma hos mamma och pappa i Alfta?! Edsbyn är ju ett stenkast liksom.. Antar att hennes far haft en hel hög med fina saker.. Snart är det sommar, då ska jag låna en bi och åka omkring på loppisar hela dagarna!

  4. Härlig runda! Kul att se Blått band eftersom jag nyss kommenterade att jag aldrig sett den. Mäktigt Picknick-fat!

  5. som vanligt har du lyckats med många fina fynd! Grattis!
    Själv besökte jag Myrorna, men det gav inget. Bara höga priser och skräp.

  6. Vilken härlig runda! Picknick-fatet är så läckert och Bahia var säkert ett riktigt bra kap, har sett att den serien brukar rasa iväg rätt bra i pris på tradera numer. 🙂

  7. Verkar verkligen spännande med damen som höll på att rensa ut. Hade verkligen varit spännande att få se allt innan de började göra sig av med saker.

  8. Verkar verkligen spännande med damen som höll på att rensa ut. Hade verkligen varit spännande att få se allt innan de började göra sig av med saker.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.