Herr Movarp och bloggen

Jag har nog intresset för second hand och loppis i blodet, redan som lite följde jag med föräldrarna på auktioner när möjligheten bjöds, men då var det kanske inte samma saker som idag lockar, dvs fin formgivning och den härliga stilen från tiden då det begav sig, men möjligheten till fynd, som ju är minst lika viktig, som funnits där hela tiden!

Under åren i Norge i slutet av 90-talet gick frun och jag ofta på loppisar som anordnades av skolornas musikkårer och köpte prylar, men det var först 2003-2004 som det nyfunna intresset för att gå på loppisar började eskalera då vi lånade hem en fin Gefle-skål från svärmor, som vi sedan slog sönder. Jag började leta efter en ny och plötsligt insåg jag hur mycket fint det fanns därute som folk gärna ville bli av med, och då kunde det ju gärna få flytta hem till oss tyckte jag! Vi hade även några delar i en servis från Rörstrand som jag fått efter mormor, så jag började köpa när jag hittade nya delar, då till fantastiska priser jämfört med 8 år senare.

Servisen Bimbo var min mormors gamla servis, vi hade den i vår stuga när jag växte upp på 1970-talet

Under flera år så letade jag information på  olika nätforum om fynden jag gjorde, men till slut så kände jag att det var dags att dela med sig av detta på en annan nivå, då föddes idén med bloggen, som kom till 2007.

Porslinsbloggen var från början mest inriktad på  mitt samlande av svenska te- och kaffekoppar från 50- och 60-talen, men i takt med att mitt intresse utökades till både det ena och det andra inom den inredningsstil och den formgivning som jag gillar och då breddades bloggens innehåll märkbart. Under de senaste åren har inläggen på bloggen delvis varit färre pga tidsbrist, men också för att jag ville hitta ett snabbt sätt att nå ut till fler läsare och fokus har till vissa delar flyttats till ett annat populärt socialt medium, nämligen Instagram. Under kontot @herrmovarp kan ni också följa mig och mitt intresse för fin formgivning mm!

Vill du nå mig så går det att mejla på adressen porslinsbloggen@gmail.com!