Om två år kostar de här två sakerna mer än idag!

Dags för en utmaning igen! Att förutse framtiden, ja det kan ju vara riktigt svårt, men vi tänkte att det kunde vara kul att utmana sig lite och se om man kan gissa vilka saker som folk värderar högre framöver! Vissa saker tar det ju ett tag innan intresset vaknar kring, och vissa kommer och går i vågor. Utmaningen blir att hitta två saker som kommer att stiga i pris inom två år!

Jag tror att det ”naturnära” glaset av Christer Sjögren som han formgav för Lindshammars glasbruk på 1960-talet kommer att få en renässans! Det finns möjlighet att hitta många olika former, färger och storlekar som passar bra in i många olika typer av inredningar. Idag hittar man vaser för mycket små pengar på loppisar, men man kan se tendenser till stigande priser i butiker och på mässor!

Den andra grej som jag tror på inför de kommande åren är att priserna på dansk keramik kommer att stiga där vi idag hittar våra saker, som på loppisar och i butiker. Många är de som inte upptäckt hur mycket fint det finns från vårt grannland. Priserna i Danmark är redan idag mycket högre än här hemma där man kan hitta keramiken för en spotstyver!

Här är några fler bloggare som spekulerar om framtiden 🙂

Precisensån
Femtiotalsjakten
Tanten på auktion
Loppisentusiasten
Form55
St Olofs
Randiga Tråden
Jennieyo
Porslin och nostalgi
Fina fyndet

5 svar på ”Om två år kostar de här två sakerna mer än idag!

  1. Pingback: Framtidens dyrgriper!?

  2. Pingback: Två saker som är värda mer om två år | Fina fyndet

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.