Tema Atterberg: Corso

Corso, en serie av Atterberg från 1954 som producerades under en rad år. Det finns relativt många delar i serien och den användes också som grund för reklamprodukter, både genom stämpling, men också genom att man gjorde speciella föremål för olika kunder, t.ex. Stora (Kopparberg), där man använde metallernas symboler på produkter i samma stil som för rutmönstret på originalsymbolerna. 

Kuriosa: Corso är ett dialektalt ord som i Apulien står för robust, det kan även syfta på latinets cohors, gårdsväktare som kommer av det grekiska ordet kortos, gårdsplan. Vilket som är ursprunget till Atterbergs val av namnet låter jag dock vara osagt 🙂

Instagram filter used: Amaro

View in Instagram ⇒

Corso

3 svar på ”Tema Atterberg: Corso

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.