Fynd på tippen!

…låg bland fyllnadsmassorna tillsammans med åtskilliga sönderslagna krukor och porslinsfat…synd att folk kastar sånt, och allt annat som går att använda förstås. Dags att personalen får andra arbetsuppgifter än att hindra folk från att rädda saker. T.ex. skulle de istället hindra folk att kasta vissa saker, de kunde be dem ställa dem så att alla kan plocka med sig det som de vill…. Att detta är ett problem har man nog uppmärksammat från kommunens sida där jag bor. Man har beslutat att ordna en bättre plats uppe vid återvinningen läste jag i Dalarnas tidningar häromdagen. Där är tanken att man ska kunna lämna saker som andra kan behöva, och de ska då säljas på plats som jag förstod det. Låter som en idé tycker jag, frågan är bara varför man ska ta betalt? Vi betalar ju redan hela hanteringen genom skattsedeln och de avgifter som avfallshanteringen kostar varje månad. Att skänka bort sakerna till dem som vill ha borde ju minska kostnaderna för hanteringen och det borde bli mindre sopor att frakta bort till förbränning som man gör idag…

7 svar på ”Fynd på tippen!

  1. Precis vad jag alltid sagt! Där jag bor blir man rent kriminell om man tar något av porslin mm därifrån. Har tänkt föreslå en byggnad där folk som vill kan ställa saker som andra kan ha nytta av.

  2. Vad ska få folk att tänka om! Detta prylkrig där det bara handlar om att köpa nytt stup i kvarten. Skåp och hyllor bågnar.Trots loppisar m mär det ändå för mycket som hamnar på ”tippen”

  3. Fina fynd!

    Visst är det hemskt att en del alltid ska vara så jäkla snikna och snåla jämt. Om prylarna ändå ska kastas varför ska då tippen ta betal? Dessutom kommer de säkert upptäcka att en del saker är värda en hel del och då ta mer betalt. Så blir det tyvärr på do flesta ställena. Himla synd!

  4. Ja, jag kan inte annat än hålla med! Varför finns det inte ett rum där man kan skänka prylar på alla återbruk? Reglerna är ju också att det som är kastat inte får plockas ur containern. Man har sett mycket fint i containrarna, designmöbler och annat, bäst att inte titta ned, man blir bara frustrerad. Kul att du lyckades rädda lite i alla fall 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.