Den röda solrosen får sällskap av kanna!

Jippi, kanske man då ska säga om att jag fick tag i en passande tekanna med gräddsnipa och sockerskål + assietter till mina fina röda Solros-koppar! Hehehe..jag är allt lite besviken på att jag inte får plats med kopparna i det förra inlägget hemma…men istället får jag glädjas åt detta! Praktiska att hat en passande kanna till servisen! Det som är x-tra roligt är ju också att just denna kanna designats av Lillemor Mannerheim som gjort kopparnas dekor med! Man funderar ju på om det är en slump eller…kannan kom ju i och för sig året före Solros-servisen, 1956 (i brunt) (UE Given hösten 1956). Den röda Solrosen kom först 1959 och gjordes troligen bara det året (Gefle-porslin, Gyllenhammar)

Ett svar på ”Den röda solrosen får sällskap av kanna!

  1. Helt underbar samling du har!!!
    Jag hittade hit gemom google…sökte på lemon kopp fråån gefle. Jag har några gefle kaffekoppar men dessa är inte i dom modelerna du samlar på. Lemon är mycket vacker och tyvärr så har jag bara 3 kvar. Sedan har jag stina och fontana i samma model.
    Jag har en mycket gammal stor skål med blå prickar som jag inte vet vem som gjort.Du kanske kan hjälpa, du som är expert i området?
    MVH
    Noa04

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.