Vådligheten med dålig packning

Det händer titt som tätt när jag köper saker på nätet att de som skickar inte förstår hur viktigt det är att packa ordentligt. Glas och porslin klarar inte den normala hanteringen hos transportföretagen om man packar dåligt. Vissa transportörer är bättre och vissa sämre, men generellt så ligger ansvaret på den som packar.

Här är några exempel på grejer jag fått…

Jag rekommenderar att alltid packa porslin och glas med bubbelplast runt varje objekt, massor av skrövlat tidningspapper runtomkring delarna och en rejäl låda som tål stötar, inte för lite alltså! Nu kan någon invända och säga: ”Men det blir ju så dyrt med frakten…”, ja så är det ju faktiskt, inte kan man säga att det är billigt att skicka saker (speciellt inte om de går sönder). De flesta använder sig ju av Postens skrymmande brev för att skicka tyvärr, vilket inte är bra eftersom det både är ganska dyrt och dessutom inte ingår försäkring. Vill man ha försäkrade varor när man skickar med Posten måste man begära rekommenderat, eller skicka som paket, vilket blir jättedyrt! Mitt tips är att använda sig av en annan transportör, det finns flera bra och någon form av ersättning utgår så länge varorna är packade väl!

Jag använder mig av:

Schenker Privpak
DHL
Bussgods

Vilken av dessa som blir billigast beror på paketens storlek och vikt.
Om du säljer via Tradera får du dessutom rejäl rabatt på frakten via DHL och Schenker, ibland har de också speciella erbjudanden då du kan få upp till 50% rabatt!

3 svar på ”Vådligheten med dålig packning

  1. Hej!!! Kul att snubbla in på en annan Gefle-intresserads blogg! Du kanske vet det som jag sökte via Googel när jag hamnade här, INGEN verkar veta om det är så att det skall finnas Kaffe- / Tekoppar i serien NEGRO i Manganiaglasyren. Jag har inte heller fått fram något tydligt svar vem som har designat den???? Den har iaf inget att göra med de mer kända vaserna med samma namn 🙂 Ps. Jag brukar ibland sälja Manganiasaker som blivit över på Tradera under namnet: DeBeer Mvh Erica Holm

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.