När vi kom hem…

Vi stannade inte så många gånger på vägen ner, två gånger och fynden blev tunnsådda…några fler moccaskedar inget annat…de finns med på bilden i den lilla turkosa skålen!
I måndags då åkte vi på en runda till Borlänge för att sambon skull köpa tyg, men innan vi hann dit blev det några stopp…Ta-till-vara och Sussies skattkista samt en loppis till.

Jag brukar titt som tätt fynda på Ta-till-vara, ofta bestick, ofta porslin och lite annat! Dagens fynd blev 6 st Bo-Fajansskålar (50-lapp), massor av finska Hackman-bestick (1 kr/st) och ett jättefynd, en norsk emaljskål (Olden) för en krona och och 5 st av Stig Lindbergs Colorado-äggkoppar nästan gratis..! Borta bra men hemma bäst..?

Sussies skattkista blev utan köp, men sen besökte vi en annan loppis med stående hyllor och bord mellan Åselby och Gråda, här brukar jag aldrig fynda, men undantag idag!
Första fyndet var en svensk blå glasvas för en tia (inflation i vaser nu…, sedan några tekoppar ur Rörstrands Nationalservis med en blommig dekor, en tysk Scheurich-vas för en tia och slutligen ett stort fint UE Lancett-fat av Anna Lisa Thompson för en dryg hundring!

3 svar på ”När vi kom hem…

  1. Verkligen tjusigt fat!! Har aldrig sett fat ur "Lancett"-serien tidigare. Skulle passa fint tillsammans med den stora Lancett-vas som jag hittade för någon vecka sen 🙂

  2. Visst är det tjusigt!! Det är stort också, 32-33 cm i diameter!

    Jag hittade en mindre Lancett-vas med tidigare, men tyckte den var lite för dyr…hur mycket skulle du ge för en mindre vas-variant i samma färg? Kan den ha varit 20 cm kanske?

    Jag förstår att du blev sugen, tänkte på dina vaser när jag köpte fatet 🙂

  3. Jag ser att du har haft en riktigt härlig semester med massor med fina fynd. Det är så skoj att se vad du hittar för något. Förresten jag har skickat ett mail till dig 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.