En Kofod någon?


Eller ”Det Tredje Fyndet” som jag också kallar den…

Jag strosade runt på loppisen och kollade lite på möble som jag brukar göra, jag köper sällan nåt av platsbrist och pga att sambon inte är överförtjust i just 50-60-talsmöbler :-9

Jag stannade mitt i ett steg och titta på en soffa i nåt mörkt träslag och min första tanke var ”Vilka hemska dynor!”, sen såg jag på soffan igen…men något kändes bekant! Den kändes så där dansk i stilen på nåt vis, sen lyfte jag bort en dyna och kollade, den var riktigt snygg! Jag tittar upp och där står en fåtölj bredvid i samma stil. Snyggt! Kanske man ska köpa? Leta prislapp….hmm…300 kr Va?? 300 kr??? För båda??? Jag reserverade gruppen och åkte för att hämta pengar, åkte tillbaka och betalade, tog fåtöljen med mig hem, soffan fick inte plats i bilen…hämtas senare!

På kvällen spanade jag runt för att hitta soffa eller stol på nätet och då dök denna tråd upp på Retroforum…jag hade köpt en möbel från OPE möbler, designad av Ib Kofod-Larsen!!!
Med tanke på pengen kan det nog betraktas som ett fynd trots de omklädda dynorna! Jag vet ju inte heller vad tyget döljer, kanske finns originalt kvar under..?

Jag letade vidare och hittade då mer info om den i några gamla Form-tidningar från 1960-talet, min soffa och stol, ”Kandidaten” från OPE (Olof Persson) möbler i Jönköping!!!

Hur ska den då se ut..? Jo, med dynor i svart skinn får man ett helt annat intryck!


Soffa ”Kandidaten” från OPE möbler, design Ib Kofod-Larsen


Fåtölj ”Kandidaten”. Bilderna lånade från Hemmingson

10 svar på ”En Kofod någon?

 1. Grattis till fyndet! Nu får du börja köpa in gamla svarta skinnrockar på dina loppisrundor så att din händiga andra hälft kan sy nya "original" fodral till dem 😀

 2. Grattis!
  Jag hittar sällan bra designat här på bondvischan. Förmodligen har alla handlat i Tibro och köpt samma som alla andra.
  Suck….

 3. Skaffaren: Jag kan inte heller direkt säga att det är ofta här, så man blir ju otroligt glad!
  luchur: Hahaha…jaa det får nog bli så, så alla som har snyggt svart skinn, skicka genast hit!
  Jag vet ju inte heller om nåt sitter kvar under, knapparna är dock borta, så vi får se när man sprättar. Jag tänkte börja med stolen, soffan får nog vänta lite…skulle tro att det kostar en del att klä om…men Myran har ju också praktiserat på tapetserarverkstad så hon har i alla fall kontakter!
  Eva: du förstod att den stolen med skinn inte var min utan ett exempel hur den ska se ut?

  Jag är i alla fall otroligt nöjd med köpet, vem skulle inte vara det!!!

 4. Wow! Stort grattis! Snyggt fyndat!Lustiga namn de hade, OPE. "Kandidaten" och jag har även sett "Disponenten" i gammal annons.

 5. "Greven" är ett till som jag sett när jag bläddrade i gamla "Form", "Hem i Sverige" och "Allt i hemmet"

  Kanske det blir ett inlägg om titelfixeringen på 1950-60-talen…alltid kul att visa lite bilder!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.