Blomkrukeskolans frågespalt

Jag fick ett mejl från Elin som hittat 3 st fina krukor som hon inte kunde identifiera fullständigt och bad om hjälp med detta. Inte heller jag kunde till fullo svara på frågorna, så jag bollar identifieringsfrågan ut i bloggvärlden.

Följande vet vi:
Den gula och vita krukan är tillverkade av Bo Fajans och heter ”Pomona”. Modellen och formgivaren är okända, jag har aldrig sett krukorna tidigare, men det känns som 1950-60-tal. Har någon boken om Bo Fajans och i så fall finns det information i denna rörande Pomona..? Uppdatering: Pomona-krukan formgavs av Gabriel Burmeister och tillverkades 1964-65. Tack Webrik för upplysningen!

Den gröna krukan är fint stämplad med Rörstrandsstämpel, men om denna kruka vet vi inget mer, kan DU hjälpa Elin med ett svar?


Ett svar på ”Blomkrukeskolans frågespalt

  1. Har två vita Pomona i min lilla samling, de är tillverkade 1964-1965 "av" Gabriel Burmeister.
    Har även Rörstrandskrukan men i gul-grön färg, men vet inget mer om den… //Webrik

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.