Jag måste bara berätta!

Jag är bara tvungen att berätta om dagens loppisrunda, när man tror att det är så biligt det kan bli, ja då slår personalen på en loppis till. När jag kliver in genom dörren och börjar titta runt säger mannen i kassan ”Fråga gärna om priserna, jag håller på att märka om grejerna, den förra kille som brukade stå här har satt alldeles för höga prier, så det ska åtgärdas!”

Jag gick runt och hittade rätt mycket grejer till, enligt mig, största delen billiga priser. Följande prylar hamnade ”i korgen”…

1 st stor teakbricka Karl Holmberg, 30 kr
1 st stort fiskfat, Bo Fajans, 150 kr
2 st Ekeby-assietter, Vicke Lindstrand, 20 kr/st
1 st liten grön ugnsform Rörstrand, 20 kr
1 st liten tillbringare Gustavsberg modell LD 1, 20 kr
1 st grön glasvas, 5 kr
1 st barnmugg i porslin, svensk tror jag, 5 kr
1 st kopp/kabaretskål Rörstrand Entré, 30 kr

Summa: 300 kr

Nä just det, det var ju ”prislappspriset”.

Han summerade i huvudet och sa ”Då blir det 140 kr…”

Jag gav honom 150 kr, och följande konversation utspelade sig…

”Jag hade tyvärr ingen tia i växel”
”Nä, du kan behålla växeln, jag fick så bra pris på allt ändå”
”Nä, gå och kolla om du hittar nåt fint för tian, kanske nån Ekebypryl eller nåt”
”Okej” sa jag med ett leende på läpparna ”Jag kollar väl då!”
Jag tittar i hyllorna och ser att jag missat en fin glasvas från Åseda som dom skulle ha futtiga 30 kr för, så jag sa ”Jag hittade inget för en tia”, men den här vasen vill jag ha i alla fall”, och så tog jag upp plånboken igen för att betala den och karln säger, ”jamen det var ju perfekt, med rabatten kostar den en tia, precis vad du skulle ha tillbaka”. Jag skrattade och sa ”Ja det var bra pris kan man säga”. Mannen svarade ”Precis som det ska vara, vi har alldeles för dålig omsättning tycker jag, det är dags att sätta priser så att folk köper grejerna annars får vi ju inte plats med nåt nytt”. Jag höll med, och sa ”Så borde fler tänka, då skulle många fler titta in oftare på ställen som Myrorna där priserna rusat i höjden senaste åren”.

Jag tackade för mig och åkte vidare till Auktionshallen några hundra meter bort för en titt. Jag strosade runt lite, hittade ett lock till en Rörstrandsburk och en liten skål i svartglaserad keramik när jag plötsligt såg en fin Trio-vas av Hjördis Oldfors stå på ett bord! Jag kunde konstatera att den hade några skavanker, två bitar bortslagna, men annars var den i nyskick! Jag slog till för det futtiga priset 20 kr.
Jag stod i kassan och hade betalat när damen plötsligt plockade fram en Palma-vas, även den av Hjördis Oldfors och frågade om den kunde vara nåt, en nagg i toppen, men med prislappen 10 kr tvekar man inte…hon pekade vid sidan av disken och sa ”du kan ju kolla om det är nåt mer av det jag tagit in som kan vara intressant, så jag slog då även till på den fina klotvasen från Rörstrand i brunrött! Totalt en hundring för rubbet!

Snacka om lyckad tripp, ska nog ta en runda dit igen 🙂

14 svar på ”Jag måste bara berätta!

 1. Jisses vilka fynd! Trevliga expediter det där!! 🙂

  Jag hittade en rektangulär teakbricka i veckan, min första! Den kan vara en Holmberg, den är lik din, men jag vet inte för den är omärkt. De gjordes väl i olika storlekar iof men vilka mått har din? Min är 51 x 20 cm.

 2. Vilken tur du har!
  Prutning från försäljarens håll är man ju inte bortskämd med…..
  Ett gäng snygga prylar fick du med dig också!!!=)

 3. De där glasvaserna är så snygga, underbara färger,vilken tur du hade som fick så mycket fint, trevliga expediter.
  Håller med om att Myrorna, Stadsmissionen och Pingstkyrkan har blivit så dyra.

 4. Namn, adress, telefonnummer, öppetider etc på de loppmarknader där du gör alla dina helt otroliga fynd 🙂

 5. Åh! GRATTIS till alldeles remarkabla fynd!! Jag blir så glad varje gång jag hör talas om människor som resonerar som den vise mannen i loppisbutiken där. Det är ju som han säger- tanken är ju att det ska finnas en stabil omsättning, annars går ju hela återvinningstänket förlorat.Och ur ekonomisk synpunkt är det ju också en dålig affär om man får kunder som aldrig köper något pga alltför höga priser. Jag misstänker starkt att du lär besöka det där stället snart igen 🙂

  Min favorit av alla dessa prylar var utan tvekan den svarta vasen! Har svårt att motstå vaser överhuvudtaget, i synnerhet dylika skönheter. Är det den som är Trio-vasen eller är det Palma-vasen?
  /Lotta

 6. En sådan entré för 30 kr är fynd redan det, och då fick du den ännu billigare! Mina två har jag gett 100 kr/st för och även det är billigt.

  /JJ

 7. Danjel: om den ser ut som min, dvs kanterna, rundade hørn etc så ær det Karl Holmberg. De finns med brännmärke eller klisterlapp. Den sista kan ju trilla av, inget ovnligt.

  Helena: Ja det ä sanslöst ibland…

  Randiga: Visst är dom snygga, helst den gula från Åseda, glaset är liksom lite dimmigt, klart häftigt!

  Lybtar: Hehehe..det kan vi ta i ett mejl 🙂

  Svensk R: Jepp, klart rolig runda!

  Lotta: Ja, ett förnuftigt resonemang, bygger ju också på att de får allt gratis, liksom de flesta loppisar. Trio är den trekantiga med gula och vita ränder…klart snygga!

  JJ: Ja, bara Entré-skålen har sålts för mer än 150 kr kan man konstatera…det var ett riktigt fynd!

 8. Wow! Vad roligt – måste ha känts som julafton. Har den öppet i veckorna den där loppisen eller bara helger?

 9. Ibland är det bra med flyt.
  Jag tycker problemet med ALLA dessa fräcka saker var skall man göra av allt man vill ha.
  Det är just den tanken man aldrig har när man knallar runt i affärerna.

 10. wow, jag blir avis. Loppisarna är i Västerås där jag bor har blivit på tok för dyra. Men ibland gör man fynd här också. Men sånna fynd som du gjort har jag nog inte gjort.

  Myrorna har ju ingen koll. De tycker att oavsätt skick så är allt som det står röstrand eller gustavsberg mm på är väldigt värdefullt.

 11. Den där gula Åseda vasen, vet du vem som har designat den? Hittade en idag nämligen, dock i en annan kulör 🙂
  Även en liten teakbricka slank med, denna gång märkt Karl Holmberg.

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.