Dukningar ja…

Man kunde ju detta förr i tiden, att duka för tillfället.

Här är några dukningar med fler fina saker!


Marianne Westman till största delen och en Koka svart-kastrull av Hertha Bengtsson, prima grejer!


Allas vår Colorado, på tapeten som vanligt. Ser fram emot ett riktigt spännande inlägg om denna servis hos Form55 så småningom!
Edit: Nej nu tror jag det växer mossa på hjärnbarken, det skulle givetvis vara Spisa-servisen med Terma-fat, Colorado är ju bara äggkopparna…pinsamt, men jag har varit i ett koma hela dagen, då kan det bli lite fel. Ni ska vara tacksamma att jag inte jobbar som läkare just denna afton… :-/


Detta var lustigt, jag kunde nästan dukat detta hemma, men tyvärr är alla Piggtallrikar sålda, min ljusblå kanna från Gefle åkte i golvet innan den hann användas… ”Dukat” från Karlskrona, som den gröna väl heter, har jag aldrig haft och den vita saladjären vet jag inte vad det är, men resten av grejerna har kommit och gått här i hemmet, de gula mattallrikarna BD från Gefle, den lilla blå skålen i samma servis som kannan…suck…


Ströarna från Gustavsberg har vi sett tidigare, jag har dock aldrig haft några. Modellen är ST, samma som Colorados ströare.

11 svar på ”Dukningar ja…

 1. Gula lökkarotten i Picknickservisen har jag. Karotten med ärtskidor står högst upp på önskelistan i den serien sedan länge. Men vad ska det vara för grönsaker på fatet? Ärtskidor, det också, eller gurka kanske?

 2. Kul inlägg! Jag tror att det vita tudelade fatet är Dukat också. Har ett likadant fast med "Fiesta"-dekor i mitt Karlskronainlägg.

 3. Det är väl bara äggkopparna som är Colorado på bilden med stekpannan. Tallrikarna ser ut som Spisa.

  Coloradoinlägget kommer nog om ca 2-3 veckor. Väntar på några delar som jag gärna vill ha med på bild.

 4. hej!
  idag hämtade jag ut mitt paket! tack så jättemycket för överasskningen!! jag blev väldigt glad! 🙂
  ha en bra helg! /hanna

 5. Mossa på hjärnbarken låter riktigt farligt 🙂
  Älskar dessa gamla bilder på serviserna.
  Tycker bäst om den med Colorado äggkoppen. Även om mitt hjärta bultar mest för MW så är Picknick inte min favorit.

 6. Kerstin: Jag tycker det ser ut som om det ska vara sockerärter, det var väl vanligt på den tiden..? Idag hade man nog haft tomater och rödlök eller nåt. Mycket avspeglas nog av tidens anda! Titta på My Garden-faten, jag har ju ett i ett tidigare inlägg med primörer, väldigt vanligt att koka grönsaker och lägga upp på fat!

  Trillvippa: Hade inte haft nåt emot hela rubbet på bordet, mina färger också, grönt och gult!

  Hanna: Det var så lite så, jag hade ju två likadana 🙂

  Carina: Jepp, helt fantasiska!

  Helena: Jag skulle gärna ha Picknick, men det är alldeles för poppis och för dyrt för mig, annars älskar jag stiliserade grönsaker 🙂

 7. Åhh, jösses, vilken härlig blogg du har!! Vilka fina saker du hittar!! Önskar man hade tiden (och näsan;o) för sådant!

  Men, jag kikar gärna in här igen och inspireras i alla fall!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.