Kockumskalas

Jag läste precis på Femtiotalsjakten att man skulle köpa Kockums i år till retro-julklapp, så jag tänkte i upplysningens namn tala om hur bra de uppfattades även senare. Modellerna känner ni igen, Kalas heter de emaljerade runda grytorna och kastrullerna, men dekorerna är lite mer blommiga och skira nu så här 10-15 år senare…eller så kanske det beror på sammanhanget, informationen är hämtad ur Bröllopsboken del 1, året är 1967 🙂

Även Köksmästarpannan, Kaffepettern, Raffkitteln och Frestelsen går nog att hitta om man vill införskaffa en hel köksutrustning från Kockums, dessutom skickar jag med en beskrivning av vad man behöver som nygift och precis ska sätta bo, en lista som det bara är att skriva ut och springa på loppis och inhandla 🙂

Vill ma se fler äldre Kalas-grytor kan man läsa även detta inlägg hos Femtiotalsjakten för att få inspiration!

2 svar på ”Kockumskalas

  1. Härliga namn de har, de olika modellerna. 🙂
    Har en Kockums Frestelse fast i den ljust blå färgen med blomdekor på locket, väldigt söt sak.

  2. Vilka coola namn och bra recept till nygifta:)
    Skall fundera lite på om jag kan släppa glasen…har en samling med udda färgade glas och tycker att dessa hör till på något sätt. Visste inte att LA hade formgivit dom. Du kanske kan identifiera några andra jag har? Skall visa på bloggen ikväll..

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.