Lila is da shit

Jag letade fram lite olika lila föremål som jag ställde upp på sideboardet, det är lite kul med ett färgtema och lila är ju en favorit!

Från vänster ser ni Hjördis Oldfors snygga namnlösa lila serie för Upsala-Ekeby, ett krus och två vaser. Jag har även ett mindre krus som jag glömde ta fram.

Bredvid UE-serien så är det två Gullaskrufare, en Percy-vas och en vas av Kjell Blomberg.

Nästa serie kommer från Gefle, den heter Briljant och är formgiven av Eugen Trost. Jag har lyckats få tag i ganska många delar, men det finns många fler så samlandet fortsätter!

Glasvaserna längst bak till höger om Briljant kommer från Åseda, Ekenäs och Gullaskruf. De raka vaserna framför kommer från Åseda.

Till vänster om vaserna, i framkant av sidebordet hittar vi en tuff vas från Rörstrand, Facett heter serien. Jag vet inte så mycket om den, men vill gärna ha tag på fler delar!

På snurran står några gräddsnipor och socker skålar från Elme, Sticka heter serien. Jag visade nyligen denna serie i ett eget inlägg.

7 svar på ”Lila is da shit

 1. Jag tyckte väl att jag sett Stickan tidigare. Hittade nämligen en sån skål fast utan handtag på Erikshjälpen i Torsdags. 40 kronor skulle de ha för den. Men jag lämnade kvar den eftersom jag inte var säker på vad det var och budgeten var tight. Snygga är de iaf!

 2. Snyggt!!!

  Roligt det här när du möblerar om 🙂
  Undra vad det bli nästa gång, din Bo Borgström-samling kanske 😉

 3. Lila är väldigt snyggt, passar ruskigt bra ihop med guld också så Briljant-serien blev jag väldigt förtjust i!
  Rörstrands Facett har jag stött på då och då, brukar dyka upp på Tradera. Ska hålla utkik efter fler delar åt dig. 🙂

 4. titta där har vi dem, samma serie som jag har! någon av delarna du visar visste jag inte ens fanns. intressant!
  trevlig blogg, jag ska kika in ofta!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.