Sista Erikshjälpen på länge…

Jag besökte EH i Gävle för sista gången på länge igår, jag slutar ju jobba i Gävle och byter till nytt i Borlänge istället i början av maj, nu går jag in i en välförkänt 1 veckas vila (eller vad det nu blir) efter avslutad tjänst. Jag hittade en del kul igår som jag tänkte visa, passar ju bra som avslutning där!


En okänd glasvas, tung som en Höglundvas, men jag misstänker att det är en KF-vas av Kaj Franck för Nuutajärvi, ska kolla upp lite bättre så får vi se!


En Stavanger-skål, en nagg som jag missade, annars hade priset varit bra!


Denna lilla rackare hittade jag i en hylla, omärkt, men det är ju ingen tvekan, Pepita av Ingrid Atterberg! En uppdaterad seriebild kommer senare!En bekant modell, M42 från Gefle, men dekoren är helt okänd vilket ju var lite roligt! Den är krackelerad, men jag kunde inte låta den stå kvar i alla fall eftersom jag aldrig sett den innan!


En fin fyndsamling!


Fat i serien Blå Eld av Hertha Bengtsson i den ovanligare röda varianten hittade jag på Ånyo i Sandviken på vägen hem. Modellen heter AES för den som undrar. Jag har nu 6 st röda fat och ett antal blå, men inte en enda kopp, sicken besvikelse!!! Nu vet ni vad jag önskar i födelsedagspresent 😉

7 svar på ”Sista Erikshjälpen på länge…

 1. Men så mycket fint! Pepita är ju alltid läcker i alla former och den gula Gefle-vasen var riktigt cool. Har tyvärr bara en Blå Eld-kopp med fat så nån sån kan jag inte erbjuda…

 2. Kul att du hittade en turkos pepita till – en kommer ju från mig!
  Blå Eld-lopparna finns väl i fyra storlekar.

 3. Jaså det är dags nu Benny? Vi får väl ses på FB och på bloggarna i stället. Kom gärna och hälsa på! Kattis

 4. Trillv: Det löser sig nog så småningom, jag vill ju bara ha en av varje egentligen, så två koppar ska jag väl kunna få tag på!

  Jan: Ja det var tur, den gömde sig i plasthyllan av någon anledning…jag visste inte att det fanns så många storlekar av AES-modellen, det var ju lite intressant…

  Sandra: Tack!

  Kattis: Ja, vi hörs av, jag ska se om vi kan ta en tur till er nån gång, ni är välkomna hit också som jag sa, vi kan ju se om vi kan hitta nån lämplig helg eller så!

  Retrolux: Pepita = 6 kr 🙂

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.