Lördagens loppisar

Jag hann med hela 5 stycken loppisar igår, det var rena inflationen med områdesloppisar i stan och dessutom backluckeloppis på Regementet. Jag hann även med den sedvanliga bordsloppisen på Fyndservice, så det var en riktigt kul runda!

Jag började på Fyndservice och därifrån kom jag hem med den minsta Terma-stekpannan från Gustavsberg, en tjuga och perfekt skick var en bra start!

Jag tog sen en lov för att kolla in ställena för resten av rundan innan jag 40 minuter innan start var på plats på Gettorget för Östanfors årliga loppis. Många hade inte packat upp, så jag borde väl ha åkt dit igen, men jag struntade i det faktiskt. Jag fyndade trots allt ganska bra i alla fall, två Festivo-ljusstakar för 40 kr, man ska inte klaga…Samma dam sålde en stor glasservis från Iittala med, Ultima Thule (och en del Senator-glas) till ett väldigt bra pris, men jag skippade faktiskt den, har varken plats eller lust med fler hela glasserviser utöver de jag redan har. Någon blev garanterat glad att jag inte slog till 🙂

Nästa stopp var bakluckeloppisen på Regementet som anordnades av bloggarna bakom Nordingården och Bagarstugan. Enligt utsago en succé, ca 50 säljare vilket är ovanligt mycket för en förstagångsgrej! Denna kommer vi att få se igen, garanterat om jag så ska bidra själv :-))
Fynd då? Jo, jag slog till på en mycket fin Gefle-karott, ”Allé”, dock inget lock, men det löste sig visade det sig när jag kom hem…Jag hade rätt lock liggande hemma, snacka om tur!

Jag köpte även en ljusstake i samma serie som denna som jag hittade tidigare. Damen som sålde visste mycket väl ursprunget, hon hade själv köpt den på Boda glasbruk en gång i tiden! Edit: Ljusstakarna kommer mycket riktigt från Boda glasbruk, serien heter ”Daisy” och är formgiven av Rolf Sinnemark!


Jag köpte den högre ljusststaken, den andra hade jag sedan nyligen.

Roligt att även den gåtan fick en lösning! Jag köpte även en kaffekopp ”Sippa” (inte på bild) från Rörstrand av Maria och Emil med bloggen En omaka kaffekopp, kanon att kunna komplettera samlingarna. Tyvärr saknas ett fat, så om någon har ett KAFFE-fat så är jag sugen! Jag har själv en trave tefat, men vad hjälper väl det…jag uppdaterar med en bild senare.

Innan jag drog vidare till nästa stopp, Lustigknopp, så inhandlade jag lite fika av Lisbeth som jag skrev i förra inlägget, lika gott som vanligt 🙂

På de sista loppisarna blev det inga inköp, var dock sugen på 6 st Focus kaffekoppar med fat av Stålhane som såldes på Knoppen, men avstod även här pga att jag inte vill dra på mig en massa överflödiga grejer. Jag hade köpt en kopp om dom velat sälja dem separat, men tyvärr…

7 svar på ”Lördagens loppisar

 1. Bra loppat! Den där bakluckeloppisen verkar bli succe. Åh, du snacka om flyt… att du hade locket till "Alle" hemma. Ibland känner man att det bara var tänkt att man ska ha en pryl. Den ligger bara där och väntar på en, så att säga.

 2. Jaha, det var Herr Movarp livslevande på Regementet i lördags.
  Visst var det roligt där och nu förstår jag också att du hade brottom…
  Vad kul att det "slumpade ihop sig" med karotten.
  Stötte på din blogg för inte så länge sedan och tycker om passionen och all kunskap du delar med dig.
  På återseendet – kanske nästa gång på regementet
  //Anna

 3. Jag besökte också bakluppeloppisen på Regementet i Falun. Jag trodde att det här blev ingen succé. Annonserat att den skulle pågå kl 10-16 och jag kom dit kl 15. Då fanns endast 6 försäljare där. Inte bra om de packar ihop en timme innan stängning.

 4. Khina: Ja, det var flyt med locket, tänkte inte ens på att jag hade ett som kudne passa, köpte karotten för att den var så snygg och att vi hade en liten skål i samma dekor, tyvärr även den utan lock…

  Anna: Det verkar ha varit många intresserade bloggare på plats, jag pratade med flera stycken, men tyvärr vet jag nog inte om jag snackade med dig (eller köpte nåt kanske tom?) Kul att du gillar bloggen, jag gör vad jag kan för att hålla mina läsare alerta och fyllda med fakta 🙂
  Anette: Jag menade nog så att det var många säljare, skulle uppskatta det till 45-50 när jag var där på morgonen, det var ju synd att många droppade av, säkert beroende på väder och att det var färre besökare på sluttampen. Jag har sett detta på många håll, inget unikt för denna loppisen…men jag lovar, det är värt ett besök nästa gång de har loppis!

 5. Du fyndar vidare ser jag 🙂 Terma-stekpannan var ett riktigt fynd! Jag såg själv både kaffepanna, gryta och stekpanna i lördags men ingen av dem var till fyndpris så de fick stå kvar.

 6. Anna: Ja, det dyraste jag gett för en Terma-del är väl typ 30-50 kr…och jag har många delar nu 🙂

 7. Pingback: Fina fynd i dagarna två! |

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.