Två Tradera-fynd

De här två föremålen ropade jag in på Tradera nyligen!


Jag har ju delar i denna Rörstrands-serien ”Marina”, en serie man inte ser så ofta.
Dekoren ligger på delar av Stålhanes modellserie från det tidiga 50-talet och delvis på en senare modell-serie från slutet av samma årtionde som man ser t.ex. dekoren Bimbo på. Fördelen med denna serien jämfört med Bimbo är att det finns annat än bara tallrikar, det finns kannor, såsskålar, uppläggningsfat och -skålar mm. Snygg är den också! Ni kan se mer ur serien här!


Denna känner ni väl igen..? En stor golvvas från 1965 av Christer Sjögren för Lindshammar. En stor och ovanlig pjäs som jag hastigt och lustigt nu har två exemplar av nu, en röd hittade jag ju tidigare!

3 svar på ”Två Tradera-fynd

  1. Har inte sett Marina innan, men som alla Rörstranddekorer från 50-60-talet är den riktigt läcker. Den ser ut att passa bra till "Tim" och "Marie" med den blåa färgen. Undrar om det är samma färg de använder till dessa tre dekorer, vet du det?

  2. Jag ska kolla om det är samma, den påminner i alla fall. Jag tycker dock denna dekoren är snyggare, det är mer liv i den på något sätt 🙂

  3. Marina var verkligen tjusig! Jag tycker att man dyker över nya favoritdekorer från Rörstrand titt som tätt, undrar hur många olika det finns…?
    Och din nya vas var helt underbar! Den röda var såklart också snygg men jag tycker att den blev ännu vackrare i den här blå färgen!

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.