Hemma i köksskåpen har vi…

Stina med bloggen Stajnich loppisliv har ju visat upp innehållet i sina köksskåp med utmaningen att andra retrobloggare ska göra detsamma. Även Yvonne på 50-talskeramik ställde frågan hur fullt är det i skåpen därhemma och hur man resonerar kring detta, så jag tänkte att det var en god idé att ta några bilder.

Problemet med fulla skåp är inget nytt i vårt hus, men vi har ändå blivit bättre på att rensa och prioritera vad som ska finnas tillgängligt. Ja, jag säger tillgängligt för det som inte hamnar i skåpen hamnar ju någon annanstans, mest till min frus förtret, men även jag börjar tycka att det blir en ohållbar situation när man packar undan allt mer eller ställer in det i vårt sk. ”skrotrum”.

Först ett dubbelskåp, vänstra delen…


På denna bilden ser man en hel del och en hel del syns inte alls…men i alla fall så är det vår Furuviks-servis från Gefle som dominerar, inte allt är i skåpen, men man ser i alla fall äggkoppar, tillbringare, en del karotter, tallrikar, dessertskålar (längst uppe till vänster). Det finns även lite annat som Vinga-burkar, blandat Rörstrandsporslin av Marianne Westman mm. På nedersta hyllan som inte syns så bra finns mindre uppläggningsfat och Colores skålsats från Gustavsberg.


En detaljbild på Furuvik och Vinga mm.


I nästa skåp har vi Bimbo-servisen från Rörstrand, Astra kaffe- och teservis från Gefle samt lite karotter från Gefle och lite udda grejer längst till höger. Detta skåp har blivit mer renodlat och snyggt på senare år, när jag började samla var det väldigt mycket udda i detta skåpet, men det har fått flytta ner till samlingen på undervåningen.


Astra, främst kaffekoppar syns på bilden


Bimbo-kopparna…


Bimbo tallrikar nere, Astra tekoppar ovanför. Sockerskålen heter Crocus.


Karotter Solros och Allé från Gefle.

De sista bilderna jag tänkte visa är från det andra dubbelskåpet.


Kannorna från Gefle i E-modell skulle inte stått här eftersom de egentligen är en del av samlingen som står nere, men för att skydda dem och få plats (höjden) har de fått stå här så länge. Mari Simmulson har ritat modellen och flera andra har bidragit med dekorer, t.ex. Eugen Trost (Astra), Ellen Mortensen (Crocus)och Sven-Erik Skawonius (Plym).


Hur det nu är med koppar så finns ju också behovet av muggar ibland. Valet har fallit på Coops muggar med Stig Lindbergs mönster, Mumin-muggar från Arabia och så har vi kvar en del stora Höganäs collection som vi köpte i slutet av 90-talet. Ibland kan det vara bra med så stora muggar, annars föredrar ju jag koppar med fat när jag dricker te!

Jag kom på att jag glömde fota vitrinskåpet utanför köket, där har vi de flesta glas, finare skålar och fat samt Zebra- och Solros-serviserna. Ska uppdatera med bilder framöver!

Ja, nu har jag inte visat precis alla skåp, men det räcker väl som det är med detta, underskåpens pannor, plastburkar och större fat/ugnsformar mm syns inte så bra när man fotar så det låter vi vara 🙂

Problemet med fulla skåp kvarstår fast jag renodlat och rensat bort udda och opraktiska grejer, så varje gång vi plockar in något nytt måste något ut…vi får se om vi kan skapa bättre utrymme i köket nere när detta blir klart. En del kan säkert stå kvar här uppe, men alla vet ju det livsfarliga med att skaffa fler utrymmen, då samlar man på sig ännu mer grejer…vilket kanske inte egentligen är så bra…eller vad säger ni???

Här kan du hitta fler retrobloggare som visar sina köksskåp!

SaaX
Ljuva 50-tal
Skaffaren
Stajnich loppisliv
Yvonne
Livet på Sofieberg
SkyndaFynda
Jag en Loppista
Form55
Porslinan
Gamla Konsum i Åsarna
En omaka kaffekopp
Precis-en-sån, som visar det som snart ska fylla köksskåpen

Till slut vill jag flagga för en ny blogg som uppstod i och med detta tema, ta en titt hos DeBeer som visar sina köksskåp och nog kommer med en massa intressant i sin blogg ”Mangania du älskade & lite till” framöver!

Jag fyller på vartefter nya inlägg dyker upp!

Retrolux visar köksskåp!
Fåglarnas skåp i stan
Allt det gamla goda
Monamie

12 svar på ”Hemma i köksskåpen har vi…

  1. Minns det som igår, det var verkligen en fröjd för ögat att få hälsa på hos dig och titta på alla dina vackra samlingar. Och fika med Astra-servisen – kan vara godaste fikan någonsin. 🙂

  2. Ja, jag började ju samla ihop Bimbo redan innan jag blev bloggare, ca 2004-2005 tror jag att jag bestämde mig, en hel del av detta är ju inköpt innan det blev jättepoppis, speciellt kopparna är ju hutlöst dyra numera…jag har mycket tallrikar faktiskt, mer än det som finns i skåpet här, men också småbarn och diskmaskin så vissa saker förbrukas ju tyvärr…då är det bra med reserver!

  3. Vilken härlig samling! bimbo är en favorit hos mig fastän jag inte har något än. Men lite smått och gott finns det i samligen iaf 🙂 ska genast fota mitt köksskåp 🙂

  4. Dina skåp är ju verkligen to die for!
    Har du förresten sett min Solros-karott? Den verkar inte finnas där i ditt skåp. Den är liksom större ytmässigt och inte så hög. Som en blandning mellan karott och uppläggningsfat. Om det är något du vill utöka samlingen kanske vi kan göra ett byte mot något roligt?

Skriv gärna en rad!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.